Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android 5.1 je sledeća velika nadogradnja, LolliPop nadogradnja.

Android 5.1 je sledeća velika nadogradnja, LolliPop nadogradnja.

I dalje niste dobili nadogradnju na Android 5.0.1 ili 5.0.2? Da li ste uopšte dobili nadogradnju na Android 5 LilliPop? Niste? Onda probajte da ne razmišljate o tome jer će vas informacija koju sada dobijete sigurno iznervirati.

Ispostavilo se da će jeftini Android One uređaj, koji je Google napravio za Indijsko tržište, uskoro dobiti značajnu nadogradnju na Android 5.1. Ova velika nadogradnja bi trebalo da donese pre svega zakrpe i rešenja za neke greške koje postoje u verziji 5.0.1 i 5.0.2.

 



Prvo se samo šuškalo da će se to desiti, a kasnije se na zvaničnom Google sajtu pojavila informacija da njihov uređaj One pored pristupačne cene ide sa najnovijom Android verzijom 5.1. Ono je što je sigurno to je da nova nadogradnja neće poneti novi “slatki” naziv, već će se voditi i dalje pod nazivom LolliPop.

Sa druge strane ovo može razbesneti korisnike Nexus uređaja jer oni osećaju da im je Google nezvanično obećao da prvi dobiju sve softverske novine. Kako saznajemo Google nije zaboravio na to i Nexus uređaji neće stajati u redu već će veoma brzo dobiti nadogradnju na 5.1.

Dobro, ostavimo na stranu sentimentalnost i okrenimo se prema informacijama o tome šta nam donosi nova nadogradnja. E sada to je malo škakljivo jer su se informacije iz Indije kretale od “ruke do ruke” i do nas su stigle skoro totalno izmenjene. Samo ljudi koji su nedavno uspeli da se domognu "One" uređaja tačno znaju ša donosi Android 5.1. Poštedećemo vas toga i reći ćemo vam ono što smo 100% sigurni da je tačno. Naime, sigurni smo da zakrpa donosi neke minijaturne vizuelne tj dizajnerske promene, biće tu dosta rešenja za greške pri radu i par sitnih sigurnosnih zakrpa.

nexus2cee_wm_android-5.1-lollipop

Neko naše mišljenje je da će tu uglavnom biti nekih ispravki ispod haube i možda nekih malih modifikacija i par novih funkcija. To je sve suština odnosno sama srž se neće menjati barem tako mislimo. Ipak hajmo da sačekamo dok ne stignu nove informacije pa ćemo tada nešto više pričati o tome.