Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android telefon će uskoro moći da se sinhronizuje sa Windows 10!

Android telefon će uskoro moći da se sinhronizuje sa Windows 10!

Najnovija Windows 10 pregledna verzija za testere otkrila je novu funkciju koja će se najverovatnije pojaviti u okviru nove velike nadogradnje. Evo kakvoj funkciji je reč i šta ona donosi.

Windows 10 je jedan od najpopularnijih operativnih sistema za računare. Ali, ne i za mobilne uređaje. Kod tablet računara, Windows 10 se polako probija kao primamljivija varijanta za korisnike. Sa druge strane, Microsoft nije uspeo da otme parče kolača Google i Apple kompanija te je tržište mobilnih telefona u celosti u njihovim rukama.

 



Microsoft je po svemu sudeći shvati da treba forsirati ono u čemu su najbolji, a to je njihov Windows 10. Oni planiraju da ga unaprede tako što će omogućiti sihronizaciju sa Android uređajima i tako privoleti sebi tu grupu korisnika. Pametan potez! Samo, ovo je trebalo da se dogodi mnogo ranije…

Tačnije, Windows 10 Insader Preview Build 16251 za računare i Build 15235 za Windows telefone će uskoro omogućiti korisnicima da povežu svoj Android telefon kako bi oni radili sinhronizovano. U startu će biti na raspolaganju samo nekoliko osnovnih funkcija. No, nadamo se da će Microsoft i dalje raditi na ovom konceptu kako bi se paleta opcija proširila.

Ideja je da korisnik nastavi “surfovanje” internetom sa telefona na računaru jednostavnim dodirom na taster “Nastavi na računaru” (eng. continue on pc). Sve dok su oba uređaja prijavljena na istom Microsoft nalogu, to neće biti nikakav problem.

A kada već govorimo o novim Windows 10 Insade Preview verzijama, spomenućemo i to da je novo to što će istorija pretraživanja interneta biti dostupna u okviru Cortana digitalnog asistena. Takođe, glasovnim komadnama će biti moguće ugasiti računar ili ga postaviti u stanje sna.