Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple omogućio dvostepenu autentikaciju za srpske korisnike! Evo kako...

Apple omogućio dvostepenu autentikaciju za srpske korisnike! Evo kako...

Apple je omogućio svojim korisnicima da postave Srbiju za zemlju u kojoj žive i da postave srpski pozivni broj telefona, što ranije nikako nije bilo moguće. Evo šta to donosi! 

U administraciji Apple-a traje slavlje! Otkrili su teritoriju koja im je sve vreme bila pred očima i sada žele poslovati i tu! Šalu na stranu, Apple već duži niz godina ne želi da uvrsti Srbiju u na svoju listu “podržanih” zemalja.

 



To za korisnike znači puno, pre svega zbog Apple prodavnica koje daleko kvalitetnije rešavaju probleme, a kasnije i zbog te osftverske podrške koja podrazumeva srpski jezik iOS-a, mogućnost odabira države Srbije za mesto življenja ili mogućnost postavljanja srpskih pozivnih brojeva…

To su neke osnovne stvari koje su tek sada postale dostupne, sem Apple prodavnice, naravno. Imamo prilike da vidimo da je u podešavanjima iOS-a, ili pri postavljanju telefona nakon vraćanja na fabričke vrednosti, moguće podesiti da se nalazite u državi Srbiji, kao i to da postavite broj telefona sa srpskim pozivnim brojem.

Budući da sada možete da postavite svoj broj telefona, odmah se otvara mogućnost aktiviranja dvostepene autentikacije što ranije iz tehničkih razloga nije bilo nikako moguće.

Ovaj potez Apple-a je definitivno korisnicima iOS uređaja u Srbiji dao nadu da će jednog dana moći da računaju na sve te pogodnosti koje recimo imaju komšije Hrvati.



No, ako Apple uvrsti Srbiju u tu svoju, kako je mi nazivamo, listu “podržanih” zemalja, to će doneti mnogo našim programerima. Oni će tada moći sve svoje aplikacije namenjene za domaće tržište da monetizuju bez problema.

Imamo utisak da Apple ipak želi “kolačić” sa ovih prostora, samo se boji da ga zgrabi… Nadamo se, u ime svih vlasnika Apple uređaja, da će se to promeniti i da će Apple konačno rešiti sve pravne nedoumice i, poput svoje konkurencije, omogućiti punu podršku svojim korisnicima.