Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Čudovište iz Azije: Sharp Aquos Xx (VIDEO)

Čudovište iz Azije: Sharp Aquos Xx (VIDEO)

Sharp Aquos Xx je telefon sa ludo tankim ivicama oko ekrana i kamerom koja pravi usporene snimke do 2.100 FPS. Ovo čudovište nam stiže iz Japana. Radi se o jednom telefonu koji pomera granice, a o kom ese ne govori mnogo. Evo šta ste propustili…

Počnimo sa ekranom. Sharp Aquos Xx ima LTPS (S-CG) ekran dijagonale 5.7 inča što ga praktično čini fabletom. Rezolucije je 1080 x 1920 piksela sa pristojnom gustinom piksela od 386 ppi. Razlog malo nižoj gustini piksela je što Japanci više preferiraju duži vek baterije i dobre preformanse umesto preterano oštru sliku.



Kada smo već kod performansa, ova zverka ima 64 bitnu strukturu, odnosno dobro poznati moćni osmojezgrani Qualcomm Snapdragon 810 čipset koji radi zajedno sa grafikom Adreno 430 i 3 GB rama. Ova postavka komponenti je praktično svemoćna. Interna memorija je 32 GB koja je proširiva putem microSD kartice. Da bi sve bilo još zanimljivije, Sharp Aquos Xx ima 13.1 MPx zadnju kameru i 2.1 MPx prednju, što praktično nije dovoljno za ovu klasu uređaja gde sigurno nikog ne oduševljava ova specifikacija kamere. No, Sharp Aquos Xx ima nekoliko trikova u rukavu koji ovim navedenim karakteristikama daju ogromnu vrednost.

Ne radi se o optičkom stabilizatoru i o UltraHD video zapis podršci, iako sve ovo podržava, već se radi o kameri koja je sposobna da snimi video zapis po neverovatnom frame rate-u od impresivnih 2.100 FPS po sekundi. Ovo praktično znači da možete sa 2.100 FPS da snimite balon pun vode koji puca, a pregled tog zapisa može biti toliko usporen da će se videti svaka kapljica i detalj rasprsnuća balona. Rezolucija snimanja sa 2.100 FPS je 854 x 480, dok je rezolucija snimanja sa 1.200 FPS 1080p. E sada, da se razumemo. Izrazili smo se da jekamera “sposobna da snima” sa 2.100 FPS ali tačnije ona hvata 120 FPS koje kasnije umnožava gde kreira efekat snimka sa 2.100 FPS. Japanci imaju tu istoriju da naprave neverovatne kamere tako da u njihovo znanje i rad nemojte sumnjati. Evo kako izgleda slowmotion video snimljen sa Sharp Aquos Xx telefonom sa 2.100 FPS:

Ali to nije sve! Kako kompanija Sharp ima običaj da pravi telefone sa jako tankim ivicama oko ekrana i na Sharp Aquos Xx imamo priliku da vidimo neverovatan dizajn. Kako mnogi vole da se izraze, Sharp Aquos Xx je telefon “bez glave”. Čak 78% prednje površine telefona čini ekran. Na priloženim fotografijama jasno može da se vidi da su ivice minimalne, kako sa donje strane ekrana tako i sa svih ostalih. Da se ne bi dvoumili oko kupovine ovog telefona, što nije nemoguće jer “internet je čudo”, dodaćemo i to da je Sharp Aquos Xx sertifikovan kao IP57 uređaj. To znači da je otpiran na vodu i prašinu.



Iako je Sharp Aquos Xx praktično bez ivica oko ekrana, svi verovatrno pretpostavljaju da je telefon debeo jer se mora spakovati negde te komponente. Na žalost konkurencije Sharp kompanije, a radost krajnjih korisnika, Sharp Aquos Xx je debeo svega 8.7 mm. Neverovatno, zar ne? Čekajte samo kada čujete da on ima bateriju kapaciteta 3.000 mAh! Pa kako su uspeli sve to da spakuju u ovako uzano kućište? To izgleda samo oni znaju…

Ono što je nas pozitivno iznenadilo je to što telefon ima DTS Sound audio sistem i Android 5 LolliPop iz kutije.

Pogledajte fotografije pa nam recite da dizajn i specifikacija ne odgovara opisu “čudovište iz Azije!”