Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Dish je predstavio novi 4K AirTV Player kojeg pokreće Android TV! [CES 2017] (VIDEO)

Dish je predstavio novi 4K AirTV Player kojeg pokreće Android TV! [CES 2017] (VIDEO)

Kompanija Dish je na ovogodišnjem CES 2017 sajmu potrošačke elektronike predstavio svoj novi TV box: AirTV Player. Pored toga što može da emituje lokalne ili nacionalne kanale, bez korišćenja interneta, njega pokreće Android TV platforma. 

Kutije koje borave ispod TV-a u dnevnoj sobi su danas izuzetno popularne jer nude emitovanje Netflix, Hulu i mnoge druge online TV servise. Ti uređaji su pre svega postali povoljni, a pored svoje osnovne funkcije, emitovanja TV sadržaja, oni nude i nekoliko drugih korisnih funkcija kao što su pregled YouTube sadržaja, surfovanje internetom, preuzimanje aplikacija i slično…

 >> Kako pretvoriti običan TV u pametni televizor za svega 20€? <<

>> Kako povezati Android telefon sa televizorom? Za sve vrste TV-a, uključujući sandučare! <<

Neki do popularnijih TV Box-eva su Roku, SkyStream i NVIDIA Shield Pro. Ovoj družini će se uskoro pridružiti novi, AirTV box koji je praktično produžnica Dish-a, što otprilike pojašnjava zašto ovaj uređaj emituje lokalne/nacionalne kanale, ali i one putem interneta.

AirTV Player pokreće Android TV platforma, a u mogućnosti je da emituje sadržaj u 4K rezoluciji. Što se lokalnih kanala tiče, odnosno onih koji se “hvataju” putem antene, potreno je imati odgovarajuću opremu: adapter i antenu. Ova oprema, adapter i antena, se posebno kupuju.Budući da AirTV pokreće Android TV platforma, preuzimanje aplikacija sa Google Play prodavnice je svakako moguće. To automatski znači da je moguće koristiti mnoštvo “online streaming” servisa poput Netfilx-a, YouTube-a, SlingTV-a i slično.

Netfilx čak ima i svoj posvećeni taster na daljinskom kontroleru, kao i Sling TV. Daljinski funkcioniše na bazi Bluetooth konekcije, a raspolaže Google tasterom i mikrofonom zarad korišćenja Google Now servisa.

>> Sve o Android TV platformi i uređajima! <<>> Sve što treba da znate o pametnim televizorima! <<

Sve uobičajene karakteristike su tu: WiFi konekcija na 2.4 ili 5 GHz, LAN i HDMI konektori. AirTV Player će biti dostupan po ceni od 100$ za standardni “set-up” ili 130$ za “set-up” sa adapterom i antenom. Naravno, ovaj uređaj je namenjen za SAD tržište, ali on se može može koristiti i kod nas ukoliko ga na neki sebi obezbedite.

>> Jide je lansirao Remix IO: Android TV, konzola i Android računar. Sve u jednom! (VIDEO) <<

>> Pomoću MXIII-G Android 5.1 TV Box uređaja vaš TV u tren oka može postati “najpametniji” na svetu! <<