Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Dish je predstavio novi 4K AirTV Player kojeg pokreće Android TV! [CES 2017] (VIDEO)

Dish je predstavio novi 4K AirTV Player kojeg pokreće Android TV! [CES 2017] (VIDEO)

Kompanija Dish je na ovogodišnjem CES 2017 sajmu potrošačke elektronike predstavio svoj novi TV box: AirTV Player. Pored toga što može da emituje lokalne ili nacionalne kanale, bez korišćenja interneta, njega pokreće Android TV platforma. 

Kutije koje borave ispod TV-a u dnevnoj sobi su danas izuzetno popularne jer nude emitovanje Netflix, Hulu i mnoge druge online TV servise. Ti uređaji su pre svega postali povoljni, a pored svoje osnovne funkcije, emitovanja TV sadržaja, oni nude i nekoliko drugih korisnih funkcija kao što su pregled YouTube sadržaja, surfovanje internetom, preuzimanje aplikacija i slično…

 



>> Kako pretvoriti običan TV u pametni televizor za svega 20€? <<

>> Kako povezati Android telefon sa televizorom? Za sve vrste TV-a, uključujući sandučare! <<

Neki do popularnijih TV Box-eva su Roku, SkyStream i NVIDIA Shield Pro. Ovoj družini će se uskoro pridružiti novi, AirTV box koji je praktično produžnica Dish-a, što otprilike pojašnjava zašto ovaj uređaj emituje lokalne/nacionalne kanale, ali i one putem interneta.

AirTV Player pokreće Android TV platforma, a u mogućnosti je da emituje sadržaj u 4K rezoluciji. Što se lokalnih kanala tiče, odnosno onih koji se “hvataju” putem antene, potreno je imati odgovarajuću opremu: adapter i antenu. Ova oprema, adapter i antena, se posebno kupuju.



Budući da AirTV pokreće Android TV platforma, preuzimanje aplikacija sa Google Play prodavnice je svakako moguće. To automatski znači da je moguće koristiti mnoštvo “online streaming” servisa poput Netfilx-a, YouTube-a, SlingTV-a i slično.

Netfilx čak ima i svoj posvećeni taster na daljinskom kontroleru, kao i Sling TV. Daljinski funkcioniše na bazi Bluetooth konekcije, a raspolaže Google tasterom i mikrofonom zarad korišćenja Google Now servisa.

>> Sve o Android TV platformi i uređajima! <<



>> Sve što treba da znate o pametnim televizorima! <<

Sve uobičajene karakteristike su tu: WiFi konekcija na 2.4 ili 5 GHz, LAN i HDMI konektori. AirTV Player će biti dostupan po ceni od 100$ za standardni “set-up” ili 130$ za “set-up” sa adapterom i antenom. Naravno, ovaj uređaj je namenjen za SAD tržište, ali on se može može koristiti i kod nas ukoliko ga na neki sebi obezbedite.

>> Jide je lansirao Remix IO: Android TV, konzola i Android računar. Sve u jednom! (VIDEO) <<

>> Pomoću MXIII-G Android 5.1 TV Box uređaja vaš TV u tren oka može postati “najpametniji” na svetu! <<