Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook je predstavio Messenger Lite aplikaciju za sporije i starije uređaje!

Facebook je predstavio Messenger Lite aplikaciju za sporije i starije uređaje!

Facebook je lansirao Messenger Lite aplikaciju koja bi trebalo da predstavlja znatno laganiju verziju one standardne Messenger aplikacije.

Nova Messenger Lite aplikacija zauzima svega 10 MB memorije telefona. Dizajnirana je tako da se brzo može preuzeti, čak i pri slabijim internet brzinama, da se brzo može pokrenuti a da pritom pruži većinu opcija klasične Messenger aplikacije. Dakle, slanje i primanje poruka, fotografija, linkova i stikera će putem Messenger Lite aplikacije biti svakako dostupno.

 



Za sada, pozivanje, deljenje lokacije i slične opcije neće biti dostupne, verovatno zbog želje Facebook-a da njihova Lite verzija Messenger aplikacije ne bude preveliko opterećenje za telefon koji je i onako slabijih karakteristika. Facebook je takođe istakao da je nova Messenger aplikacija napravljena da se dobro snalazi u okolnostima nestabilne ili spore internet konekcije.

Image result for Messenger lite

David Marcus, direktor odseka za Messenger, je izjavio da je Messenger Lite kreiran za ljude koji i dalje poseduju Android uređaj iz 2009, 2010 ili 2011 godine. Tim uređajima nedostaje interna i RAM memorija, moćniji procesor, stabilnija i brža internet konekcija te je novi Messenger Lite više nego neophodan.

Nekada su vodeći telefoni bili oni koji imaju dvojezgarne proceosre i internu memoriju koja se meri megabajtima, Tehnologija je vremenom znatno napredovala te su vodeći telefoni itekako moćniji. Samim tim i Messenger ne kaska za njima. Ipak, bilo je sasvim jasno da Facebook nešto mora da učini za one stare uređaje pa otud i novi Messenger Lite.

Image result for Messenger lite

Sve u svemu, sada vlasnici starijih i malo slabijih uređaja mogu da se oslone na novi Messenger Lite, a da pritom ne uspore dodatno svoj uređaj. Ovo je pametan potez Facebook kompanije iz više razloga: zbog odgovarajuće brige za svoje korisnike, zbog proširenja svog poslovanja, zbog podrške za više uređaja itd.



>> Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju? <<

Facebook Messenger Lite možete preuzeti sa priloženog linka i probati ga odmah. Ne zaboravite, većina funkcija je dostupno, ali nisu baš sve. U kombinaciji sa Facebook Lite aplikacijom, Messenger Lite će se odlično uklopiti .

Amdroid

>> Messenger Lite <<