Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook uveo “Utišaj” taster za dosadne prijatelje!

Facebook uveo “Utišaj” taster za dosadne prijatelje!

Facebook je upravo dodano novu “Snooze” opciju za utišavanje dosadnih prijatelja na 30 dana. 

Svi mi imamo neke prijatelje na Faceboook-u koji su nam svakako dragi, ali i dosadni sa čestim postovima koje nas uopšte ne zanimaju. Budući da su nam to dragi ljudi iz nekih potpuno drugih razloga, nije baš zgodno samo ih otpratiti tj. izbrisati ih iz liste prijatelja. Zar ne?

 



Ono što bi bilo zgodno je imati opciju za “utišavanje” tih prijatelja, barem na neko vreme. Facebook je prepoznao tu potrebnu velikog broja svojih korisnika i uveo novu “Snooze” opciju koja može utišati prijatelja na 30 dana.

Резултат слика за Facebook Snooze button

Ova opcija je prvi put zapažena još u septembru mesecu, a o njoj je prvobitno pisao portal “TechCrunch”. Još tada se govorilo kako bi “Snooze” taster mogao da utiša određene prijatelje, strane ili grupe na 30 dana. Ovo će Facebook stranama omogućiti eventualno čuvanje svojih pratilaca jer oni mogu da ih “utišaju” na 30 dana umesto da ih otprate (eng. dislike)

Kada se navrše 30 dana, Facebook vas obaveštava o tome kako biste mogli ponovo utišate prijatelja, stranu ili grupu koja vam dosađujete.

Imamo nekako utisak da ovu opciju veliki broj korisnika neće koristiti, ali je svakako dobro imati je na raspolaganju. Ako neko i bude koristio ovu opciju to su napredniji korisnici koji Facebook koriste više zbog posla nego zbog zabave.

Još nemamo informaciju kada će “Snooze” opcija biti dostupna i u našem regionu. Čim saznamo, objavićemo na našoj Facebook strani.