Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Garmin je predstavio tri nova Fenix 5 pametna sata! [CES 2017] (VIDEO)

Garmin je predstavio tri nova Fenix 5 pametna sata! [CES 2017] (VIDEO)

Kompanija Garmin je predstavila novu seriju pametnih satova. Oni su namenjeni pravim sportistima. Poseduju sve što jedan sportista može poželeti, a izrada im je vrhunskog kvaliteta. Više o njima pročitajte u daljem tekstu. 

 

 



Kompanija Garmin je juče, 04.01.2017. godine, na CES 2017 događaju, predstavila tri nove serije pametnih satova koje svrstava u Fenix liniju:

- Fenix 5

- Fenix 5S

- Fenix 5X

Kao što možete naslutiti, sva tri uređaja su iste “familije” tako da uglavnom imaju slične karakteristike i funkcije. Postoji nekoliko stvari koje ih razlikuju. Primera radi, Fenix 5S jer malo lakši, tanji i manji u odnosu na ostale. Sa druge strane, Fenix 5 je standardna verzija i samim tim poseduje sve isto kao i ostali, samo u malo većem pakovanju. Što se Fenix 5X tiče, u pitanju je premium sat što znači da poseduje sve apsolutno sve što jedan profesionalni fitnes sat treba imati.

Garmin je za svoje nove Fenix 5 satove osmislio sistem koji korisnicima omogućava veoma lako menjanje narukvica. To je za korisnike od ogromne važnosti budući da često postoji potreba za menjanjem narukvica. Bilo zbog uklapanja sa garderobom i događajem ili zbog okruženja u kojem se korisnik nalazi. Jednostavno, metalna narukvica nije baš tako zgodna tokom treninga…



Fenix 5

Kao što smo već spomenuli, Fenix 5 je standardan model za ovu grupu. Njegove mere su 47 mm, što je još kompaktnije u odnosu na Fenix 3HR, a i dalje poseduje sve što bi trebalo. Dakle, manje kućište ne znači manje funkcija…

Fenix 5S

Garmin navodi kako je Fenix 5S prvi sat u liniji dizajniran za lepši pol. Njegove mere su 42 mm, što garantuje odlično prijajanje uz majušni zglob jedne dame. Naravno, ni jedna dama ne želi da pravi kompromis pa tako Fenix 5S poseduje veći deo fitnes funkcija. Dostupan je u tirkiz, crnoj, sivoj ili beloj boji.

Postoji i Fenix 5S Sapphire model koji umesto mineralnog stakla poseduje Sapphire staklo koje je veoma otporno na oštećenja. Ovaj model je takođe otporan na vodu i dolazi sa jednom narukvicom na poklon.



Fenix 5X

Najnapredniji Fenix 5X dolazi sa kućištem čije su mere 51 mm i dolazi sa TOPO US sistemom što omogućava “navigaciju” za bicikliste ili za one koji trže. Tačnije, ove nove funkcije korisnicima pružaju mogućnost da odrede koliko daleko žele da trče ili voze svoju biciklu. Tu su i sve ostale funkcije koje idu uz GPS i GLONASS. Fenix 5X će biti dostupan sa Sapphire staklom.

 



Sva tri Fenix 5 sata će doći sa punom multisport kompatabilnošću što podrazumeva ogroman broj fitnes funkcija i opcija, bez obzira da li se radi o korisniku koji praktikuje plivanje, planinarenje, trčanje, vožnju bicikle i slično. Svi poseduju impresivni Garmin-ov senzor koji prati rad srca korisnika, svi su otporni na vodu do 100 metara i kao što smo naveli, imaju GPS i GLONASS module uz brojne senzore poput kompasa, žiroskopa i barometarskog visinomera.

Naravno, tu su brojne mogućnosti što se povezivanja sa ostalim uređaja tiče, što ih naravno i čini pametnim satovima. Korisnik može primiti poziv, poruku i email notifikacije. Svi Sapphire modeli imaju i WiFi module tako da je povezivanje na kućni internet radi razmene podataka koje je sat napravio, svakako moguć.

Sva tri Fenix 5 sata će biti dostupni početkom 2017 godine, a cena im uopšte neće biti niska. Naime, u zavisnosti od modela, očekivan raspon cene bi trebalo biti između 600$ i 700$.