Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Gboard donosi mnogo toga novog, uključujući i direktan prevod teksta!

Gboard donosi mnogo toga novog, uključujući i direktan prevod teksta!

Nova Google tastatura je dobila neke nove funkcije. Sada su na raspolaganju novi emotikoni, GIF predlozi, prevod teksta u realnom vremenu i još mnogo toga.

Gboard aplikacija, nekada znana kao Google tastatura, je izbor mnogih korisnika zbog njenih brojnih funkcija. Izgleda da će ta baza ubrzo da poraste jer je Google lansirao nadogradnju koja donosi paket novih funkcija. Gboard 6.1 aplikacija ima nove emotikone, ali i novu funkciju koja automatski predlaže GIF fotografije.

 



Budući da je GIF sve češće način izražavanja mladih, ovo će svakako biti od koristi mnogima. Takođe, Gboard tastatura automatski konvertuje tekst u nove emotikone. Naravno, ukoluko vam se to ne dopada, vi ga uvek možete isključiti.

Nova verzija Gboard tastature donosi i neka unapređenja po pitanju unosa teksta glasom. I korisnički izgled je malo promenjen pa je tako lakše menjati načina unosa teksta. Mislimo na prebacivanje sa unosa glasom na unos dodirom i obrnuto.

>> Najbolje tastature za Android telefone! <<

>> Kako pisati ćirilicom na Android telefonu? <<

>> Preuzmite novu Google tastaturu čiji izgled možete da prilagodite! <<



Tu je i nova funkcija koja u realnom vremenu prevodi tekst. Do nje se dolazi dodirom na taster za brze opcije koji Gboard tastatura ima. Kada aktivirate tu funkciju, tekst koju budete uneli će biti preveden na jezik koji ste ranije odabrali. Što je najbitnije, tekst koji unosite odmah biva preveden.

I na kraju, oni koji koriste RTL jezike, koji se ispisuju sa desne na levu, će biti oduševljeni kada saznaju da je Gboard upravo uveo podršku i za njih. Sve je poržano, ispisivanje teksta, pretraga emotikona, interneta, GIF-ova i slično, sve to unosom teksta na pomenuti način. Dakle možemo zaključiti da će Gboard od sada pa na ubuduće obezbediti normalan unos RTL jezika.

Novu Gboard aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.