Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Daydream View su "Android naočare” za virtuelnu realnost! (VIDEO)

Google Daydream View su "Android naočare” za virtuelnu realnost! (VIDEO)

Kao što je Google ranije najavio, naočare koje će konvertovati kompatabilne telefone u VR uređaje su konačno predstavljene. Evo sve o njima.

Google je početkom ove godine, na Google I/O 2016, predstavio svoju platformu virtuelne realnosti na bazi Android-a: Daydream. Tokom predstavljanja Pixel telefona, 4. oktobra, Google je iskoristio priliku da predstavi svoj prvi VR uređaj koji će funkcionisati sa Daydream kompatabilnim uređajima. Budući da su Pixel telefoni iz kutije Daydream kompatabilni, odnosno “Daydream Ready,” ne čudi nas ovaj Google-ov potez.

 



Ono što je zanimljivo kod novog Google Daydream View uređaja su materijali od kojih je izrađen. Naime, spoljašnost Daydream View uređaja je sačinjena od platna koje bi trebalo da pruži ugodnost koju inače pružaju ostali komadi garderobe koju svi mi svakodnevno nosimo.

Google Daydream View je dizajniran tako da korisnik ne izgleda i da se ne oseća neprijatno dok ga koristi. Koliko je unutrašnjost mekana govori i to da je moguće koristiti naočare za vid bez poteškoća i neprijatnosti.

Kada ubacite telefon u Google Daydream View, on će se automatski sinhronizovati za njim i pokrenuti Daydream platformu na samom telefonu. Naravno, pre nego što ubacite telefon, prvo treba izvući kontroler koji je spakovan tamo gde telefon treba ubaciti. Na ovaj način nikada nećete zaturiti kontroler ili kako se kod nas obično naziva “džojstik.” On sadrži panel osetljiv na dodir (eng. touchpad), par tastera i žiroskop. Veoma je sličan onom Nitendo Wii kontroleru.

Image result for Google Daydream



Google Daydream View je inicijalno dizajniran tako da bude kompatabilan sa Pixel telefona, ali će vremenom moći da se koristi sa svim Daydream Ready uređajima. Prema tvrdnjama Google-a, već su postignute razne saradnje sa tvorcima igara i ostalog sadržaja kako bi se ubrzo dovoljno toga moglo koristiti pomoću Google Daydream View uređaja. Pretpostavljamo da će se sve odvijati kao kada se pojavio Google Cardboard. Znači, YouTube, Google Movies, TV, Google Photos, Google Maps, Google Street Virw, razne igrice (“Fantastic Beasts”) i još mnogo toga će biti kompatabilno sa Google Daydream View uređajem.

>> Kako napraviti VR uređaj od kartona? [Google Cardboard Headset] <<

>> Najbolje Google Cardboard Headset aplikacije! <<



Google najavljuje da će Daydream View biti dostupan za kupovinu tokom novembra po ceni od 79$. Naravno, uz “VR naočare” ide i kontroler. Za početak je dostupna samo jedna boja, ali kasnije možemo očekivati još tri. Svako ko poruči i Pixel telefone dobiće kod sa putem kog mogu ostvariti popust za Daydream View uređaj.