Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Home je postao dostupan za kupovinu! Evo novih informacija u njegovim mogućnostima! (VIDEO)

Google Home je postao dostupan za kupovinu! Evo novih informacija u njegovim mogućnostima! (VIDEO)

Nove informacije o Google Home uređaju su pružene na #madebygoogle događaju. Takođe, cena i dostupnost je objavljena.

Google je svoj novi “Google Home” proizvod najavio još na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji. Od tada nismo mnogo dodatnih informacija dobili u vezi njega. No, na "#madebygoogle" događaju koji se odvio 4. oktobra, Google je obelodanio apsolutno sve vezano za Home, uključujući datum isporuke i cenu.

 



Image result for google home

Mi smo i ranije pisali o Home proizvodu gde smo istakli da je on baziran na novom Google AI digitalnom asistentu koji je debitovao kroz Allo aplikaciju pre par nedelja. Google je pri predstavljanju Home uređaja govorio o nekim funkcijama i detaljima koji nam ranije nisu bili poznati. Primera radi, znali smo da se glasovnim komandama može upitati Google Home da reproduktuje muziku ili video putem svojih zvučnika ili putem nekoh eksternog uređaja kao što su kompatabilne muzičke linije i televizori. Isto tako, opcije deljenja bilo kog sadržaja je moguća jednostavnim izgovaranjem “OK Google, pusti moj omiljeni film na televizoru u dnevnoj sobi”.

Ono što nismo znali je da je Google Home kompatabilan za korišćenje sa skoro svim pametnim uređajima kao što su Nest, Chromecast Audio, Chromecast i slično. Isto tako, Google Home se može upariti sa nekoliko Home uređaja pa se tako celo korisničko iskustvo podiže na viši nivo.

Zanimljivo je to da je Google mislio na gotovo svaku sitnicu te u situacijama kada se koristi više Home uređaja, korisnik neće dobijati odgovor od Google AI digitalnog asistenta sa svih Home uređaja već sa onog koji je korisniku najbliži. Na ovaj način se izbegava eho efekat i komunikacija sa svim Home uređajima. Jednostavno, onaj Home uređaj najbiliži korisniku će biti u komunikaciji sa njim, bez obzira što se on kreće kroz ceo stan u kom na različita mesta boravi nekoliko Home uređaja.



Na gornjoj strani Google Home uređaja se nalaze skrivene LED lampcie koje svetle u Google AI maniru. Inače, gornja površina Google Home uređaja je ujedno osetljiva na dodir te može poslužiti za utišavanje ili pojačavanje tona, aktiviranje prepoznavanje glasa i slično.

Image result for google home

Donja rešetka koja štiti zvučnik tj. baza se može menjati kako bi korisnik uklopio Google Home sa ostatkom enterijera. A kada smo već kod zvučnika, Google Play Music, Spotify, TuneIn i YouTube Music aplikacije su kompatabilne za korišćenje glasovnim komandama putem Google Home uređaja. Takođe, Google Home uvek možete upitati bilo koje pitanje, a on će vam na bazi Google pretrage pružiti što precizniji odgovor.

Sve ove funkcije koje smo naveli su samo delić mogućnosti Google Home uređaja. Savetujemo vas da posetite ovaj LINK i pročitate više o njemu. Google Home se već sada može poručiti, a cena mu je 129$.