Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google je uprostio praćenje Google naloga i sihronizaciju sa uređajima?

Google je uprostio praćenje Google naloga i sihronizaciju sa uređajima?

Google ozbiljno shvata svoju ulogu kada je zaštita Google naloga u pitanju!

U cilju da se Android uređajima i Google nalogu unapredi sigurnost, Google je objavio novi set sigurnosnih alatki koje su smeštene u podešavanju Google naloga.

“Uređaji i Aktivnosti” ili na engleskom “Device & Activity” tabla, koja se može naći na ovom linku, vam omogućava da pratite uređaje koji su povezani sa vašim Google nalogom. Aktivnosti se mogu pratiti poslednjih 28 dana za uređaje koji su trenutno povezani. Možete utvrditi gde i kada su određeni uređaji bili povezani sa Google nalogom, a što je najbitinije vi preko Google table možete obrisati uređaje za koje smatrate da ne trebaju biti povezani.



Novu funkciju koja prati aktivnosti i uređaje, Google podešava uz vašu pomoć kroz korisničku postavku koja vas navodi da odredite kriterijume za praćenje. Takođe, za sve uređaje možete napraviti rezervnu kopiju u slučaju da ih izgubite. Korisnička postavka vas takođe navodi da dodelite nekim aplikacijama dozvolu za sihronizaciju ili da im je oduzmete. Tokom postavke možete pregledati nedavne aktivnosti naloga i tako utvrditi da li neko koristi vaš nalog bez vašeg znanja.

Sjajno je to što Google brine za sigurnost naloga koji korisnici imaju i olakšavajuća je ta okolnost što Google ozbiljno radi na što boljoj zaštiti svojih korisnika. Oni su nedavno predstavili fizički Google ključ koji korisnicima Google naloga daje 100% zaštitu od hakovanja.

Pogledajte na ovom LINKU o čemu se radi.