Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google je zvanično lansirao Android 8 Oreo! (VIDEO)

Google je zvanično lansirao Android 8 Oreo! (VIDEO)

Google je predstavio novu verziju svog operativnog sistema za pametne telefone i tablet računare: "Android 8 Oreo"! 

Tokom pomračenja sunca, Google je putem uživo snimka prvo obelodanio naziv nove Android verzije, “Oreo”, iako smo to svi mi manje više znali. Kasniej je bilo govora i o tome šta novi Android 8 Oreo donosi.

 



Pa šta je to zapravo novo kod Android 8 Oreo? Pre svega, najveće promene su se dogodila “ispod haube” kao što su:

- Pozadinsko ograničenje rada pojedinih aplikacija radi uštede baterije

- Unapređenja po pitanju performansi i mogućnosti Bluetooth modula

- Novi Google Play Protect servis koji smo već pominjali

- Duplo brže podizanje sistema

- Poboljšano automatsko popunjavanje praznih polja



- Potpuna kompatabilnost sa Android Instant aplikacijama

 

 



Ovo su neke promene vredne pomena, a mnogo je drugih koje novi Android 8 Oero u celosti čine boljim. Primera radi, promene vidljive golim okom su one vezane za sam notifikacioni panel i panel sa brzim opcijama. A neke nove funkcije koje možda ranije bile dostupne, ali ne kao nativne, su:

- Slika u slici

- Adaptivne tačke



- 60 novih emotikona

- Obaveštenja za medije

- Adaptivne ikone

- Notifikacioni kanali

Oni koji su imali prilike da probaju Android O verzije za programere znaju da se Android 8 Oreo ne razlikuje previše od njih. Android 8 Oreo je ustvari stabilni skup svih prethodnih verzija za programere.

Kada ćevaš telefon dobiti nadogradnju na Android 8 Oreo? Pa, Google navodi kako će Android 8 Oreo postati dostupan Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X  i Nexus Player uređajima vrlo brzo, verovatno narednih dana…

Google takođe ističe da je blisko sarađivao sa svim svojim partnerima te očekuju da će do kraja 2017 godine većina premium Huawei, HTC, Essential, General Mobile, HMD Global, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp i Sony uređaja dobiti nadogradnju.

Na ovom LINKU možete proveriti sa vremena na vreme da li su se pojavile firmware verzije koje možete ručno da flešujete, umesto da čekate OTA nadogradnju. Mi ćemo se potruditi da uradimo detaljnu recenziju Android 8 Oreo operativnog sistema ukoliko nam se ukaže prilika, zato nas pratite!