Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google predstavio svoj novi ruter: Google WiFi! (VIDEO)

Google predstavio svoj novi ruter: Google WiFi! (VIDEO)

Google smatra da ruteri treba da budu pametniji, a otuda i njihov novi Google WiFi ruter…

OnHub koji je Google lansirao prošle godine nije dobio previše zakrpa, a po svemu sudeći, Google planira da ga prevaziđe i svoje korisnike preusmeri na novi uređaj, Google WiFi. Google je iskoristio priliku da pored novih Piksel telefona predstavi i neke nove uređaje među kojima je i Google WiFi ruter. Google smatra da se pokrivenost bežičnog interneta lakše može rešiti kombinovanjem više rutera jer jedan ruter sa nekoliko fensi antenica sigurno ne može dopreti so svakog ćoška malo većeg stana.  



Ideja je da korisnici kupe više od jednog Google WiFi rutera kako bi ih postavili na više različitih mesta u svom stanu i njihovim uparivanjem rašili internet apsolutno svuda. Ovo je sigurno odlično rešenje jer za ogromne koje su ranije koristili samo jedan ruter ili za stanove koji imaju debele zidove.

Telefon korisnika bi na automatizovan način kupio najstabilniji signal sa obližnjih Google WiFi rutera. Na ovaj način se izbegavaju neprijatni problemi sa gubitkom konekcije pri kretanju po stanu i slično.

Google WiFi je dizajniran na suptilan način kako bi se lako i lepo uklopio u bilo koji ambijent. Poput OnHub uređaja, Google WiFi se može podesiti putem aplikacije na pametnom telefonu. Njegova cena je 129$ ali ukoliko se kupi set od tri komada cena će biti 299$ što donosi uštedu od 100$. Biće dostupan za poručivanje u novembru, a isporuka će se vršiti u decembru mesecu, ove godine.