Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google prevodilac aplikacija je dobila funkciju koju će svi obožavati! [Tap To Translate]

Google prevodilac aplikacija je dobila funkciju koju će svi obožavati! [Tap To Translate]

Google prevodilac aplikacija sada može da prevede tekst, a da korisnik pritom ne mora da napušta aplikaciju koju trebnutno koristi. Ovo je super zar ne? Evo kako funkcioniše!

Ukoliko mrzite “Copy & Paste” postupak prilikom prevođenja stranog teksta putem “Google Prevodilac” aplikacije, onda ćemo vas obradovati informacijom da je tome kraj! Google je nadogradio svoju Google Prevodilac (eng. google translate) aplikaciju dodavši joj tako novu funkciju koja se naziva “dodir za prevod ” (eng. tap to translate). U suštini, ova opcija nije u potpunosti nova budući da se po prvi put, prošle jeseni, kao integrisana funkcija pojavljuje na Android 6 Marshmallow operativnom sistemu.

Svi koji imaju uređaje koje pokreće Android 4.2 ili iznad, mogu instalirati Google Prevodilac aplikaciju i koristiti opciju “dodir za prevod” kako bi dešifrovali nejasne rečenice ispisane stranim jezikom unutar aplikacije koju već koriste. Dakle,  nema potrebe za izlaženjem iz aplikacije koju koristite, bilo da je to internet pregledač, neka društvena mreža i šta već. Dovoljno je samo kopirati tekst koji želite da prevedete i Google Prevodilac aplikacija će vam prikazati prevod u plutajućem prozoru.



Očekuje se da će tokom nedelje i iOS korisnici dobiti ovu nadogradnju. Za sada, iOS Google Prevodilac poseduje opciju za prevođenje u režimu bez interneta što korisnicima omogućava korišćenje aplikacije u momentima kada nisu povezani sa internetom. Vredi napomenuti da Google Prevodilac (Android i iOS verzija) sada podržava prevod pojednostavljenog i tradicionalnog kineskog jezika putem kamere. Uvek je dobro znati koje su vam mogućnosti, te ako putujete u Kinu, imajte na umu da ste opremljeni “Full Time Job” prevodiocem.


Da biste sebi obezbedili novu funkciju, ne zaboravite da nadogradite svoju Google Prevodilac aplikaciju ili da je instalirate ukoliko već niste. Klikom na priloženi link to možete obaviti:

Android

>> Google Prevodilac <<

iOS



>> Google Prevodilac <<