Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Street View je sada dostupan za korišćenje i za Kragujevac!

Google Street View je sada dostupan za korišćenje i za Kragujevac!

Prošetajte se Lepeničkim bulevarom iz vaše fotelje! 

Nemojte misliti da je Kragujevac zaboravljen grad. Iako mnogi ne razmišljaju o tome da posete Kragujevac i njegove turističke destinacije, Google svakako razmišlja. Mi smo pisali o tome da je Google-ov “Street View” auto zapažen u Kragujevačkom naselju Šumarice što je naravno obećavalo to da će se Street View pojaviti  i u Kragujevcu. Nije samo Kragujevac dobio Street View već se na toj listi nalaze Novi Sad, Kraljevo, Niš, Beograd, Užice i tako dalje.

Za one koji ne znaju šta je to tačno Street View reći ćemo da se radi o Google-ovom projektu koji ima za cilj da turistima, istraživačima i svim radoznalim ljudima približi pojedine destinacije. Ne samo to, mnogi ljudi se oslanjaju na Street View kada treba da isplaniraju sastanak. Da, da! Pre nego što se sastanu sa strankom, oni istraže određene destinace odnosno ulicu ili naselje i zakažu sastanak u lokalu koji se vidi na “Street View” platformi. Sve to bez prethodnog posećivanja tog mesta, bez neprijatnosti, bez lutanja po gradu i slično.

Dok koristite Street View imaćete utisak da ste u automobilu i da se vozite gradom. Street View je zapravo interaktivna 360° fotografija gde vi možete pogledati levo, desno, napred, pozadi, gore ili dole. Street View je jako zanimljiva platforma koja iz dana u dan pridobija sve više fanova. Srećom, on se pojavio kod nas i očekujemo da će se kroz par godina svaki ćošak Srbije biti zabelež i pretočen u Street View. Eto, krenulo je od Beograda, preko Niša, Kraljeva, a evo sada i Kragujevca. To kako Kragujevac izgleda na Street View platformi pogledajte OVDE, prošetajte se malo Lepeničkim bulevarom!


Nešto detaljnije o Street View Platformi pročitajte OVDE.