Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Honor Magic - Telefon iz lige intelektualaca! Cena i karakteristike. [CES 2017] (VIDEO)

Honor Magic - Telefon iz lige intelektualaca! Cena i karakteristike. [CES 2017] (VIDEO)

Huawei je i ove godine prisustvovao CES 2017 događaju gde je prestavio brojne svoje proizvode. Jedan od onih koji su najviše pažnje privlačili je upravo model "Honor Magic". Evo zašto je on poseban i zašto smo ga mi svrstali u “ligu intelektualaca”...

Huawei je Honor Magic model prvo predstavio u decembru, 2016. godine, svom, kineskom tržištu. Kako je CES 2017 svetski poznata manifestacija, koja privlači ogromnu pažnju cele planete, Huawei je rešio da i tu predstavi Honor Magic telefon i otkrije neku informaciju više.

 



Već u decembru smo, zahvaljujući procurelim informacijama, znali da će Magic doći sa sistemom veštačke inteligencije. Takođe, znali smo da će biti namenjen samo kineskom tržištu, ali Huawei je svojevremeno istakao kako ulaže napore da veliki broj svojih uređa plasira svuda oko sveta tako se nadamo da će i ovaj telefon uskoro biti dostupan i na zapadu.

Ako pogledate njegov dizajn i način izrade, već tu ćete biti oduševljeni. On je praktično “sendvič od stakla, sa metalnim ramom u sredini”. Staklo koje prekriva ekran i poleđinu telefona je zakrivljeno prema metalnom ramu što odaje veoma elegantan utisak kada je dizajn u pitanju.

Još jedna zanimljivost kod ovog telefona je to što ne postoje ispupčenja za kamere koje su na poleđini. Kamere se toliko utapaju u ceo taj “outfit” da se one ne bi ni primećivale da LED blic nije pored njih. Obično su kamere te koje obeležavaju izgled poleđine telefona, ili svojim ispupčenjem ili velikim zaštitnim staklom. Kod Magic telefona to nije slučaj.

Ipak, to nije ono što ovaj telefon čini “intelektualcem”. Ono što ga izdvaja od većine je AI, odnosno veštačka inteligencija. Honor Magic zahvaljujući “AI” uspeva da prikaže precizne informacije u odgovarajućem trenutku, na određenim lokacijama. Primera radi, uređaj zna gde se nalazite zahvaljujući GPS-u i na konto toga prikazuje sadržaj koji može biti koristan za vas u tom trenutku.



Takođe, Honor Magic zahvaljujući brojnim senzorima može da zna kada je u korisnikovim rukama pa se tako automatski budi. Konkretno, za ovu funkciju je zaslužan senzor koji preko metalnog rama detektuje da li telefon neko drži ili ne.

Još jedna korisna funkcija je i prepoznavanje korisnikovog lica (eng. facial recognition). Kako to može biti korisno? Pa, ukoliko telefon uzme neko ko nije njegov vlasnik, sva obaveštenja na zaključanom ekranu se neće prikazati zahvaljujući funkciji “facial recognition”. Kada AI utvrdi da telefon drži vlasnik telefona, obaveštenja će biti prikazana. Dodaćemo i to da prepoznavanje lica funkcioniše i sa naočarima. Ukratko rečeno, Honor Magic se ne može špijunirati.



I na kraju, Honor Magic premijerno dolazi sa novim korisničkim izgledom, a to je “Magic Live”. Ta promena se dogodila usled sinhronizacije veštačke inteligencija sa potrebama korisnika. Pojedinim korisnicima se ovo možda neće dopasti, ali prema mnogim kritikama, ovo je korak napred u odnosu na EMUI. Mnogo je čistiji, jednostavniji i ne izgleda previše “sladunjavo”.

Što se karakteristika tiče, Honor Magic pakuje veoma impresivne komponente. Prvo što nas je oduševilo je blago zakrivljeni AMOLED ekran, 2K rezolucije, dijagonale 5 inča. Jednostavno, ekran je predivan! Tu je i 4 GB RAM-a, Kirin 950 čipset i 64 GB interne memorije koju nije moguće proštiti putem MicroSD kartice. Na poleđini su, kako smo već istakli dve kamere, rezolucije 12 MPx. Spreda je selfie kamera rezolucije 8 MPx, kao i čitač otiska prstiju. Baterija je kapaciteta 2900 mAh što je ralno malo, ali se ona zato puni veoma brzo: do 80% za svega 20 minuta.



Njegova cena je negde oko 550$ i još ne znamo kada će telefon biti dostupan u ostalim zemljama, osim Kine.