Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC je napravio stakleni telefon, srednje klase: HTC U Play! [Karakteristike] (VIDEO)

HTC je napravio stakleni telefon, srednje klase: HTC U Play! [Karakteristike] (VIDEO)

Dok je HTC U Ultra zvezda nove linije, HTC U Play je takođe tu kao predstavnik staklene U linije, ali u svojstvu srednje klase. Iako deluju jako slično, ova dva telefona se po mnogim stvarima razlikuju. Pročitajte više o HTC U Play telefonu u daljem tekstu…

OK, razlika u veličini HTC U Play i HTC U Ultra telefona je očigledna. Međutim, to nije jedini aspekt u kom se razlikuju, čak i kada je dizajn u pitanju. Sa zadnje strane se naravno nalazi staklena površina, ali sa okruglim kućištem za kameru, ne kockastim poput onog na HTC U Ultra.

 



Nećemo spominjati ostale sitnice, koje možda ne upadaju tako lako “u oko”, ali eto dodaćemo da se sa prednje strane lako uočava da HTC U Play nema sekundarni ekran. Ostalo se sve manje, više isto.

Što se karakteristika tiče, HTC U Play nije opremljen Qualcomm čipsetom, već sa MediaTek Helio čipsetom. On ima FullHD ekran, dijagonale 1080p, 32 GB ili 64 GB interne memorije koja može biti proširena pomoću MicroSD kartice, a dolazo sa 3 GB ili 4 GB RAM-a, u zavisnosti od modela.

Što se postavke kamera tiče, pozadi imamo 16 MPx kameru, dok napred leži ista 16 MPx selfie kamera, sa 4 UPx režimom, koja se može naći na HTC U Ultra telefonu. Baterija je kapaciteta 2.500 mAh, što je za 500 mAh manje od baterije prostranog HTC U Ultra telefona.



Kao što vidite, karakteristike HTC U Play telefona očigledno nisu premium poput onih na HTC U Ultra modelu, ali su ipak poprilično solidne. Tu je i “U Sonic” tehnologija koja adaptira ton telefona prema unutrašnjem uhu korisnika. Za više informacija o karakteristikama HTC U Ultra telefona pogledajte tabelu ispod ili klikom na ovaj LINK:

Ekran

5.2 inča, Super LCD ekran, 1920x1080 rezolucije.

Čipset



Osmojezgarni procesor, 64-bit, MediaTek Helio P10.

RAM

3 / 4 GB.



Interna memorija

32 / 64 GB, proširiva putem MicroSD kartice do 2 TB.

Kamera

Primarna: 16 MPx, optička stabilizacija slike, “PDA” autofokus, f/2.0 otvor blende, dvotonski LED blic.

Sekundarna: 16 MPx sa 4 UPx režimom.

Povezivost

Wi-Fi®: 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC, GPS + GLONASS, USB Type-C (USB 2.0).

Baterija

2,500 mAh.

Operativni Sistem

Android 7.0 Nougat.

Dimenzije

145.99 x 72.9 x 3.5-7.99 mm, 145 grama.

Što se softvera tiče, HTC U Play pokreće Android 7 Nougat sa Sense korisničkim izgledom preko njega. To automatski znači da dobijate novi “Sense Companion” o kom smo govorili nešto više kada smo pisali o HTC U Ultra telefonu.

Ukratko ćemo navesti da Sense Companion funkcioniše kao lični, digitalni asistent koji raspolaže sa veštačkom inteligencijom. On prati vaše navike kako bi mogao da vam pomogne u svim situacijama. Što više koristite Sense Companion, on je precizniji i korisniji.

Ono što je sigurno za HTC U Play telefon je da će biti dostupan na svim tržištima. Što se cene tiče, još nemamo informaciju koliko će on koštati.