Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC U Ultra - Nova linija, novi premium telefon! [Karakteristike] (VIDEO)

HTC U Ultra - Nova linija, novi premium telefon! [Karakteristike] (VIDEO)

HTC je predstavio HTC U Ultra telefon više klase koji je napravljen od materijala koji nisu karakteristični za ovu kompaniju! Pogledajte kako HTC U Ultra izgleda, koje su mu karakteristike i šta je to posebno vezano za njega.

HTC je prethodnih godina doživeo mnoštvo promena. Neke su odgovarale korisnicima, a neke i ne baš. Uglavnom, sa HTC 10 telefonom, kompanija je najavila da će ponovo, ali postepeno, krenuti u osvajanje tržišta.

 



Možda malo ranije nego očekivano, HTC je predstavio novu liniju koju za početak zastupaju dva telefona: HTC U Ultra i HTC U Play. Jedan je više klase, HTC U Ultra, a drugi je srednje klase, HTC U Play.

Kako, iz HTC-a navode, HTC U ( U čitaj kao “You”) telefoni su tu zamo za nas, inspirisani upravo nama. To je filozofija HTC-a koja nam je predstavljena tokom izlaganja koje smo imali prilike uživo da pratimo.

Još nije poznato da li će U linija, odnosno HTC U Ultra biti naslednik HTC 10 telefona. To ćemo možda znati nakon MWC 2017 događa. Do tada, hajdemo da pogledamo šta nam novi HTC U Ultra donosi.

Dizajn telefona je posebna priča i o tome ćemo detaljnije u daljem tekstu. Prvo ćemo se dotaći njegovih karakteristika. Dakle, ispod haube se nalazi Snapdragon 821 čipset, 4 GB RAM-a, 64 GB ili 128 GB interne memorije, uz mogućnost proširenja putem MicroSD kartice do 2 TB.



Što se ekrana tiče, on je “ultra” veliki. U pitanju je QuadHD, SueprLCD 5 ekran, dijagonale 5.7 inča. E sada, prelazimo na drugi ekran… Ne, ne!  Ne mislimo na ekran za koji pretpostavljate da se nalazi na poleđini telefona. Mislimo na sekundarni ekran sa prednje strane. U pitanju je mini ekran dijagonale 2 inča, rezolucije 160*1040 koji je tu da prikazuje obaveštenja, podsetnik, kontakte, vreme i još mnogo toga. Ako ste čitali o LG V20 telefonu o kom smo ranije pisali, onda znate o čemu se ovde radi.

Ispod velikog ekrana, odnosno na dnu telefona se nalazi taster za početni ekran koji je ujedno super brzi čitač otiska prstiju. Dok se na vrhu telefona, iznad onog manje ekrana, nalazi prednja, selfie kamera, rezolucije 16 MPx. Zanimljivo je to da prednja kamera čas posla može da se prebaci u režim 4 ultra piksela što omogućava znatno kvalitetnije beleženje fotografije u uslovima lošeg osvetljenja.

Šta nam ova tehnologija omogućava? Kada je mračno, onda možemo da koristimo UPx tehnologiju za bolju fotografiju, a kad nam treba fotografija većih dimenzija, onda se prebacimo na 16 MPx i tako dobijemo fotografiju veće rezolucije: 5312*2988. Superiška, zar ne?



Sa zadnje imamo kameru rezolucije 12 MPx - UltraPixel 2. Veličina piksela je 1.55µm, a otvor blende je f/1.8. Tu je laserski i “PDA” autofokus, ali i optička stabilizacija slike. Što se karakteristika tiče, vidimo da je zadnja kamera U Ultra telefona jako slična kameri HTC 10 telefona.



Baterija nije zamenljiva i kapaciteta je 3000 mAh. Za sada nemamo informacije koliko telefon može izdržati sa baterijom ovog kapaciteta, ali nadamo se da ćemo ih uskoro imati kada detaljnije testiramo telefon. Naravno, tu je “Quick Charge 3.0” sistem brzog punjenja, bez toga se ne može…

Za one koji ne mogu bez 3.5 audio izlaza, informacija da ga HTC U Ultra ne poseduje može biti razočaravajuća. Naravno, korišćenje slušalica će svakako biti moguće, alu putem USB Tip C konektora.

A sada malo o dizajnu! Nakon mnogo godina metalnih telefona, HTC je po prvi put počeo sa izradom staklenih, a premijera je upravo kod U Ultra i U Play modela. Iskreno se nadamo da će U linija neće biti zamena za HTC 10 jer stvarno smatramo da se metalni, unibody telefoni ne mogu zameniti… No,. HTC ne bio HTC kada izradu telefona ne bi doveo do savršenstva, pa tako i sa staklom.

Kako HTC ističe, novi U Ultra i U play telefoni imaju staklenu zadnju površinu koja je simetrično zakriveljena sa svih strana, ali i na čoškovima. Oni ovo ne nazivaju 2.5D ARC staklo, već “liquid surface”.

Prema fotografijama koje smo imali prilike da vidimo, sve nam deluje fino, elegantno i lepo. Međutim, imamo utisak da će samo saphhire varijanta biti manje osetljivija na ogrebotine i otiske. No, ne uzdajte se u to za sada. Kada testiramo telefon tačno ćemo vam reći kako se zadnja površina ponaša u ruci.

HTC je uvek bio poznat po odličnom audio kvaliltetu njihovih telefona. Tu praksu nastavljaju i sa HTC U Ultra telefonom. On ima vrhunske BoomSound Hi-Fi zvučnike uz 4 omni-usmerena mikrofona koji beleže vrhunski ton.

Ono što je posebno kod HTC U Ultra telefona je nova HTC U Sonic tehnologija koja pomoću sonarnih impusla analizira strukturu unutrašnjeg uha korisnika kako bi idealno korigovala ton.

Što se tiče softvera, HTC U Ultra pokreće Android 7 Nougat, naravno sa Sense korisničkim izgledom. Za sada nemamo mnogo informacija o tome koliko se Sense na HTC U Ultra  telefonu promenio, ali znamo da će ići uz AI sistem, odnosno uz sistem veštačke inteligencije.

Tačnije,HTC U Ultra dolazi sa “Sense Companion” digitalnim asistentom koji će konstantno učiti o svom korisniku. Što korisnik duže koristi telefon, i naravno pruži sve neophodne informacije svom digitalnom asistentu, Sense Companion će boće služiti svojoj svrsi. To znači da u startu Sense Companion neće biti od ogromno koristi koliko će recimo za par meseci ipak biti.

>> HTC je napravio stakleni telefon, srednje klase: HTC U Play! [Karakteristike] (VIDEO) <<

Između ostalog, HTC je naglasio da je ova tehnologija osmišljena tako da vremenom evoluira i napreduje. Oni su obećali da će redovono ažurirati i unapređivati svoj Sense Companion. Kao dodatak svemu ovome, HTC U Ultra poseduje napredan sistem prepoznavanja glasa tako da i kada je uređaj u dobokom snu, moguće je svojim glasom odbiti pozive, primiti pozive, ugasiti alarm i slično.

HTC U Ultra će biti dostupan za poručivanje već danas, eksluzivno preko htc.com, a trenutno se isporučuje samo SAD. Što se boja tiče, ide u crnoj, beloj, roze i plavoj.

Za više informacija o karakteristikama HTC U Ultra telefona pogledajte tabelu ispod ili klikom na ovaj LINK:

Ekran

Primarni:5.7 inča, Super LCD5 ekran, Quad HD rezolucije

Sekundarni: 2.0 inča, 160 x 1040 rezolucije.

Procesor

Četvorojezgarni procesor, takta 2.15 GHz, Qualcomm Snapdragon 821 čipset, Adreno 530 grafički čip.

RAM

4 GB

Interna memorija

64 / 128 GB - Proširiva putem MicroSD kartice do 2 TB

Kamera

Primarna: 12 MPx HTC “Ultrapixel 2” kamera, 1.55μm veličina piksela, laserski i PDA autofokus, optička stabilizacija slike, f/1.8 otvor blende, dvotonski LED blic

Sekundarna: 16 MPx / 4 UPx

Povezivost

Wi-Fi®: 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC, GPS + GLONASS, USB Type-C (USB 3.1).

Operativni Sistem

Android 7.0 Nougat.

Baterija 

3,000 mAh.

Dimenzije

162.41 x 79.79 x 3.6-7.99mm, 170 grama.