Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei Mate 20 Lite je lansiran zvanično! (VIDEO)

Huawei Mate 20 Lite je lansiran zvanično! (VIDEO)

Za početak imamo prilike da se zvanično upoznamo sa Huawei Mate 20 Lite modelom, dok ostala dva ipak treba da sačekamo još malo. 

Prethodnih par nedelja smo imali priliku da pogledamo razne fotografije i 3D slike nadolazeće Huawei Mate 20 linije. Iz tih fotografija smo moglil da naslutimo da će telefoni doći da velikom baterijom, sa 2 do 4 kamere i ekranom kojim će ipak biti zarezan tj. imati takozvani “notch”.

 



Budući da je Huawei pre par dana zvanično lansirao Huawei Mate 20 Lite, kao najlaganiji model ove linije, na raspolaganju imamo nešto više informacija o njemu. Naime, procesorsku moć mu daje pristojni Kirin 710 čipset što će najverovatnije zadovoljiti i one malo ozbiljnije korisnike. Tu je i 4 GB RAM-a umesto 6 GG, za koliko se šuškalo da će “Lite” model imati.

FullHD ekran, dijagonale 6.3 inča, uz sve pomenute komponente će napajati baterija kapaciteta 3750 mAh. Huawei Mate 20 Lite raspolaže sa dve kamerea, kako pozadi, tako i napred. Primarna zadnja kamera je 20 MPx, dok je primarnja prednje kamera 24 MPx. Obe sekundarne kamere, kako pozadi, tako i napred, su rezolucije 2 MPx.

Budući da svi proizvođači telefona uveliko igraju na “AI” kartu, tako i Huawei nastavlja sa Mate 20 Lite modelom isticajući da veštačka inteligencija pomaže kamerama da naprave što kvalitetniju fotografiju. Međutim, AI se kod ovog telefona ne koristi samo za fotografisanje, već i pri nekim drugim aspektima korišćenaj kao što je audio pozivanje. Tada AI detektuje šum i uklanja ga u realnom vremenu. Takođe, AI pomaže pri internet pretraživanju, kupovini, itd, itd…

Počevši od 5. septembra, Huawei Mate 20 Lite će biti dostupan u Evropi po ceni od 420€ Kao što na fotografiji možete da primetite, Mate 20 Lite će doći u tri boje:



- Crnoj

- Zlatnoj

- Plavoj