Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei NOVA i NOVA Plus. Ovo su novi NOVA telefoni! (VIDEO) [IFA 2016]

Huawei NOVA i NOVA Plus. Ovo su novi NOVA telefoni! (VIDEO) [IFA 2016]

Huawei je danas, na IFA konferenciji u Berlinu, predstavio nove NOVA telefone koji neodoljivo podsećaju na Nexus 6P, barem jedan od njih. Ali nemojte da vas izgled zavara… Spremite se da budete zavedeni NOVA vrhunskim telefonima povoljnih cena!

Huawei je rešio da lansira potpuno novu liniju telefona na IFA konferenciji koji će najverovatnije zavladati srednjom klasom. Uh, pored Honor linije, ovo će biti izazov. Po svemu sudeći, Huawei je sam sebi konkurent kada je srednja klasa u pitanju. Šalu na stranu, Huawei je očigledno postavlja nove standarde srednje klase svojim vrhunskim telefonima povoljnih cena. NOVA linija će upravo to učiniti sva svoja dva modela NOVA i NOVA Plus.



Ovi telefoni se dizajnom itekako razlikuju. NOVA Plus liči na one telefone iz Mate linije, dok je NOVA telefon skoro pa isti kao i Nexus 6P, samo kompaktniji. Sa prednje strane, oba NOVA telefona izgledaju veoma slično. Staklo im je 2.5D ARC zakrivljeno i ćoškovi su zaobljeni. Zajedničko im je i USB Tip C konektor, čitač otiska prstiju pozadi, kao i metalna izrada. Osim toga, sve je različito. Na prvi pogled nikada ne biste rekli da ova dva telefona pripadaju istoj liniji.

>> Huawei Mate S - Test <<

>> Google je predstavio Nexus 6P, svoj prvi premium telefon! (VIDEO) <<

Huawei NOVA sa prednje strane ima kameru od 8 MPx i FullHD ekran dijagonale 5.2 inča. Ispod haube pakuje Snapdragon 625 čipset i bateriju kapaciteta 3.020 mAh.



Sa zadnje strane nalazi se unapređeni 3D čitač otiska prstiju i kamera rezolucije 12 MPx sposobna da zabeleži 4K video snimak. Poseduje 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije koja ne može biti proširena. Cena Huawei NOVA telefona, verzija sa 32 GB, će biti 400€.

Sa druge strane Huawei NOVA Plus ima veći ekran, dijagonale 5.5 inča, takođe FullHD rezolucije. Naravno, i baterija je većeg kapaciteta, 3.340 mAh,pa samim tim se može očekivati duži vek trajanja nakon poslednjeg punjenja.



Što se čipseta tiče, NOVA Plus takođe pakuje Snapdragon 625 što podrazumeva osmojezgarni procesor takta 2.0 GHz. Uz njega “šljaka” Adreno 506 grafika, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, takođe neproširive. Prednja kamera mu je identična kao i kod NOVA modela, ali je zato zadnja rezolucije 16 MPx sa optičkom stabilizacijom slike i 4K režimom za snimanje. NOVA Plus će koštati 430€ za verziju od 32 GB interne memorije.

Резултат слика за Huawei Nova Plus

Uz oba telefona dolazi i novi Huawei Emotion 4.1 korisnički izgled koji podrazumeva “Knuckle sense - slikanje ekrana zglobom prsta , Long Page screen capture - slikanje dugačkih ekrana, One Touch control - kontrola telefona putem čitača otiska prstiju, Trace to crop - isecanje slike prema svojoj želji i Crop video - isecanje videa” funkcije.



Pogledajte kreativne reklame koje je Huawei kreirao za svoje nove NOVA telefone:

The Gift

 

#DefyExpectations