Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei predstavio pametne satove koje je cela planeta čekala!

Huawei predstavio pametne satove koje je cela planeta čekala!

Sat će uvek imati primarnu namenu koja podrazumeva brz uvid u vreme i datum. To se nikada neće promeniti! Međutim, Huawei je našao način da sklopi tradiciju i moderne tokove, i spakuje ga na svačiji zglob ruke... Evo kako!

Huawei je predstavio pojedine pametne satove još na MWC 2015 konfereniciji, ali je kasnije odložio njihovo lansiranje za septembar što je ovom kineskom proizvođaču dalo šansu da se još jednom pokaže na IFA 2015 konferenciji u Berlinu. Huawei je nastavio istim tempom kojim je i započeo svoje poslovanje na tržištu pametnih satova pa smo samim tim imali prilike da još jednom bacimo pogled na, po mišljenju mnogih, najlepše pametne satove ovogodišnje IFA konferencije.



Sat u koji smo se zaljubili tokom MWC 2015 konferencije sada dolazi u nekoliko varijanti sa različitim dizajnom, u različitim bojama i sa različitim narukvicama koje idu uz sat. Primera radi, možete napraviti kobinaciju da Huawei sat ide sa metalnom narukvicom koja ima kopču na preklop zarad proširivanje i lakšeg postavljanja sata na zglob ruke. Kada smo rekli da je dizajn promenjen, to ne znači da ćete na prvu loptu primetiti da se radi o potpuno novim modelima. Radi se o suptilinim promenama koje daju sofisticiran dodir samom izgledu sata. Ovo je možda jedini pametni sat na tržištu koji ima izgled pravih tradicionalnih, odnosno luksuznih satova. Ipak to će se odraziti i na cenu ovog uređaja, što je za očekivati.

Kao osveženje ovog sata podrazumevaju se njegove sadašnje karakteristike. Novi Huawei sat dolazi sa potpuno okruglim AMOLED ekranom prečnika 1.4 inča, rezolucije 400*400 što rezultira gustinom piksela od 286 ppi. Dakle, ovaj Huawei pametni sat ima jedan od najkvalitetnijih ekrana na tržištu pametnih satova. Ispod njega je Qualcomm Snapdragon procesor takta 1.2, 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije. Sve ovo napaja baterija kapaciteta 300 mAh. Ovo je, između ostalog, prvi Android Wear sat koji će nuditi podršku sinhronizacije sa iOS uređajima. Drago nam je da vidimo da se konačno “izgradio most” između dve konkurentske kompanije kada je reč o pametnim satovima.

Isprobavajući ovaj Huawei sat i gledajući kako on stoji na ruci, slobodno možemo reći da je on upravo ono što smo svo ovo vreme čekali da se pojavi. Takođe ovaj sat nije prenatrpan nepotrebnim tasterima koji bi mogli da naruše sam izgled sata, već on sadrži isključivo ono što je jednom korisniku potrebno kako bi iskoristio maksimum Android Wear operativnog sistema. Jednostavno, novi Huawei sat izgleda prelepo i primamljivo, tako da ne možete ostati ravnodušni kada ga ugledate. Fantastičan, tradicionalni dizajn u kombinaciji sa modernim i naprednim operativnim sistemom Android Wear je prava kombinacija tj. pun pogodak.



Huawei Watch će za S.A.D biti dostupan 17 septembra, a krajem septembra bi trebalo da se pojavi uz Nemačkoj, Francuskoj. Španiji i Italiji. Cena Huawei sata će varirati na jednoj poprilično doguj skali, obzirom da će korisnik na raspolaganju imati mnoštvo kombinacija. To podrazumeva razne narukvice, boje, dizajn same šasije, itd... Uglavnom cena može dosegnuti do neverovatnih 799$ ukoliko se zaljubite baš u onaj luksuzni!