Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kodak je predstavio svoj prvi pametni telefon!

Kodak je predstavio svoj prvi pametni telefon!

Kodak je ipak predstavio "lepotana" umesto "zveri". Dosta se nagađalo kako će izgledati Kodak-ov telefon, međutim niko nije ni slutio da će izgledati ovako! 

Nedavno smo pisali o glasinama da će Kodak zaplivati u vode pametnih telefona i malo spekulisali kakav će to telefon biti. Koliko smo bili upravu pročitajte OVDE. Međutim realnost je sledeća.

Na ovogodišnjem CES-u, kao što je i za očekivati, pojavilo se mnogo firmi koje su đaci prvaci, što se tiče industrije mobilnih telefona. Jedna od njih je i Kodak. Koncept Kodak telefona koji smo vam pokazali pre nekoliko dana (pogledajte OVDE) nije ni sličan telefonu koji je Kodak predstavio. Hvala nebesima na tome! Kodak IM5 je petoinčni telefon rezolucije 1080p, tu je MediaTek čipset koji sarađuje sa 1 GB RAM memorijom. Interna memorija mu je 8 GB uz mogućnost proširenja pomoću microSD kartice. Kamerica nije onakva kao što smo je očekivali, međutim nije ni za kritikovanje. Dakle, zadnja kamera sadrži senzor rezolucije 13 MPx a prednja 5 MPx. Kodak je ipak demantovao sve predstavljajući svoj model IM5 i pokazao da njihov telefon ipak nije “ružan” kao što se nezvanično najavljivalo. Dizajn je, po našem mišljenju, domaći zadatak za mnoge kompanije. Odličnog je izgleda, jednostavan za upotrebu i pruža moćan osećaj dok telefon držite u ruci. U zvaničnom saopštenju nije bilo pomena o ceni, ali se pročulo da će cena uređaja biti oko 250$. Uređaj će pokretati Android i imaće specijalizovanu aplikaciju namenjenu za fotografisanje. Ispostavilo se da je Kodak više pažnje posvetio softverskom unapređenju kamerice pre nego hardverskom. Prodaja u Evropi, počeće početkom proleća, a odmah potom se očekuje i globalna ekspanzija.