Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lenovo predstavio ZUK Z1 kojeg pokreće najbolji Android na svetu. Inače ZUK Z1 ima zadivljujuće karakteristike!

Lenovo predstavio ZUK Z1 kojeg pokreće najbolji Android na svetu. Inače ZUK Z1 ima zadivljujuće karakteristike!

Lenovo je konačno rešio da napravi odličan telefon kojeg će pokretati najbolja verzija Android platforme! Evo o čemu se radi...

ZUK Z1 je prvi telefon iz Lenovo kompanije koji je baš drugačiji od ostalih Lenovo uređaja. Ne samo po dizajnu već i po karakteristikama. ZUK Z1 je predstavljen početkom ovog meseca i u startu je bio limitiran samo na Kinesko tržište. Već sada imamo informacije da će ZUK Z1 doživeti i svetsku premijeru gde će biti lanisran u saradnji sa Cyanogen kompanijom.

 



Ove novosti je kompanija Cyanogen objavila u četvrtak na konferenciji za štampu u Kini. Tada je takođe rečeno da je telefon ZUK Z1 već dostigao preko dva miliona rezervacije u domovini Lenovo kompanije. Predstavljanje i lansiranje internacionalne verzije ZUK Z1 telefona je zakazano za sredinu oktobra ali po svemu sudeći rezervacija internacionalne verzije će biti moguća i ranije.

Kada je reč o karakteristikama, Cyanogen ZUK Z1 telefon ima malo drugačiju postavku od klasične verzije. Pa tako Cyanogen ZUK Z1 ide sa USB Tip C konektorom i sa 1080p ekranom dijagonale 5.5 inča za koji verujemo da će biti solidan. Kada je reč o komponentama unutar njega, tu je malo matorija postavka Snapdragon 801 procesora ali to se nekako nadoknađuje pomenutim USB Tip C konektorom, masivnom baterijom od 4100 mAh, zadnjom kamerom od 13 MPx i prednjom od 8 MPx. Celu priču dočarava 3 GB RAM-a i 64 GB ROM-a. Obzirom da će ga pokretati Cyanogen operativni sistem, očekujemo da će ZUK Z1 raditi bez ikakve greške i da će obilovati gomilom opcija za modifikaciju i prilagođavanje.

>> Uskoro nam stiže USB 3.1 poznat po imenu Tip C! <<

Dizajn je dovoljno dobro urađen ali ništa preterano spektakularno inovativan. Možemo reći da se neki elementi dizajna ZUK Z1 telefona mogu primetiti na ostalim dosadašnjim uređajima drugih kompanija, što govori da nije unikatan. Prednja strana liči na iPhone 6, zato sve ovo govorimo. Dolazi u crnoj i beloj boji, a izbor materijala od kojih je napravljen je plastika i metal.



Njegova najveća prednost će verovatno biti cena! Kineska verzija ZUK Z1 telefona košta oko 280$. Verujemo da će internacionalna verzija biti takođe ipod 300$, no za sada nemamo ni jednu zvaničnu informaciju.