Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lepe vesti za mts korisnike!

Lepe vesti za mts korisnike!

4G je sada zvanično pušten u rad kod svih mrežnih operatera koji posluju kod nas!

MT:S je krunisao 4G pokrivenost u Srbiji objavivši danas da su uspešno postavili 49 baznih stanica sa 4G signalom koje pokrivaju uglavnom pojedina naselja većih gradova: Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Aranđelovca, Šapca, Novog Pazara, Pančeva i Kopaonika. Ovo je samo početak, kako najavljuju iz MT:S-a, jer će se do kraja godine postaviti još 100 dodatnih baznih stanica čime će postići celokupna pokrivenost svih većih gradova Srbije.



4G mreža je kvalitetnija, stabilnija i znatno brža u odnosu na 3G. Internet protok 4G mreže je sasvim novo korisničko iskustvo koje će pretraživanje ili preuzimanje sadržaja sa interneta pretvoriti u uzbudljivo surfovanje!  Nešto više o EDGE, 3G i 4G internet protoku pročitajte na ovom LINKU.

Što se tiče toga ko će prvi imati prilike da uživa u 4G pogodnostima, situacija je sledeća:

“Ukoliko ste novi ili postojeći korisnik postpaid tarifa Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus ili internet tarifa Mobilni Net L ili Mobilni Net XL i nalazite se na području koje je pokriveno mts 4G signalom, imate priliku da prvi uživate u prednostima nove 4G tehnologije. Korisnici tarifa Miks XXL, Super i Super Plus, internet tarifa Mobilni Net L iMobilni Net XL na mobilnom uređaju (telefonu ili tabletu) mogu besplatno da prate mtsTV GO sa 13 TV kanala (7 nacionalnih, 5 kanala TV ArenaSport i SOS kanal), kao i da besplatno koriste dodatne servise: VoD Mikser sadržaji, Gledaj unazad, 72 sata unazad i Snimanje sadržaja” Navodi se na zvaničnom sajtu MT:S-a.

Morate znati da 4G ne zavisi samo od toga da li je MT:S pokrio signalom mesto u kom se vi nalazite. Prvenstveno zavisi od toga da li vi imate 4G kompatabilan uređaj. Što se toga tiče, to vrlo lako možete utvrditi pretragom vašeg telefona na ovom LINKU. Kada se pojavi model telefona koji vi koristite, pristupite mu. Na stranici koja će vam se prikazati imaćete sve informacije o vašem telefonu, u okviru kategorije “Komunikacija” pogledajte da li telefon sadži 4G ili ne.

Ako se ispostavi da imate 4G kompatabilan uređaj i da je grad odnosno mesto u kom se nalazite pokriveno 4G mrežom, onda se uverite da ste na vašem telefonu aktivirali 4G tj. LTE povezivanje. Ukoliko ne zante kako se to radi pogledajte na kraju stranice kojoj možete pristupiti OVDE.