Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG G7 je prvi Android One telefon kompanije!

LG G7 je prvi Android One telefon kompanije!

LG je iskoristio IFA konferenciju kako bi predstavio svoj prvi Android One telefon: LG G7 One.

Vidimo da su mnogi iskoristili priliku da na ovogodišnjoj IFA konferenciji u Berlinu lansiraju svoj prvi Android One telefon. Pored Motorola kompanije, LG je još jedna koja je predstavila svog Android One “igrača”: LG G7 One.

 



Novi LG G7 One ima identično kućište, istih dimenzija, kao i standardni LG G7, stim da je izbor materijala pri izradi malo drugačiji. Umesto glatkog stakla koje se presijava i skuplja otiske, na poleđini imamo brušenu staklenu površinu. Sa prednje strane je sjajan 6.1 inčni ekran, rezolucije 1440*3120 piksela, formata 19.5:9.

Mnoštvo ostalih karakteristika LG G7 One telefona se nije promenilo u odnosu na standardni LG G7. Samim tim, novi LG G7 One ima 3.5 mm audio izlaz i DAC koji obogaćuje kvalitet zvuka. Takođe, LG G7 One raspolaže i sa čuvenim BoomBox zvučnicima koji se čuju daleko bolje jednom kada telefon položite na neku ravnu površinu.

Što se baterije tiče, ona je kapaciteta 3000 mAh što je dovoljno za jedan dan normalnog korišćenja. LG G7 One je otporan na vodu budući da poseduje IP68 sertifikat, što je još jedna zajednička stvar ovom i standardnom LG G7 modelu. Naravno, čitač otiska prstiju je prisutam, odmah ispod kamere, na poleđini teleofna.



Ono po čemu se LG G7 One istinski razlikuje od standardne verzije je negova unutrašnjost. Naime, LG G7 One poseduje Snapdragon 835 čipset, 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Suštinski, ove razlike ne menjaju činjenicu da se i dalje radi u vrlo moćnom uređaju. Međutim, ono što menja stvar su zapravo kamere!

Dok je LG G7 model prepoznatiljiv po njegovim zadnjim kamera tj. širokouganom kamerom, LG G7 One ne poseduje ništa spektakularno, osim tog članstva u Andorid One programu. Njegova zadnja kamera je 16 MPx, sa f/1.6 otvorom blende i laserskim / faznim autofokusom. Ona doduše može da pravi 2160p video snimke, ali taj sekundarni senzor sa širokougaonim objektivom će svakako nedostajati mnogima. Prednja kamera je 8 MPx, sa f/1.8 otvorom blende.



Da ne dođe do zabune, LG G7 One je ustvari telefon sa sjajnim karakteristikama. Međutim, ukoliko cena ne bude niđa, sumnjamo u to da će mnogo kupaca odlučiti za njega samo zato što se radi o Android One telefonu.

Ipak, negde nam je logično da je LG kompanija svesna svoje pozicije i sličnih poteza konkurencije te očekujemo da će cena za LG G7 One biti primamljiva.