Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG V20 je zvanično predstavljen! Sve je duplo bolje! Dve kamere, dva ekrana… (VIDEO) [IFA 2016]

LG V20 je zvanično predstavljen! Sve je duplo bolje! Dve kamere, dva ekrana… (VIDEO) [IFA 2016]

LG je uvek donosio inovacije. Tako je bilo sa LG V10, zatim sa LG G5 modelom, a evo sada i sa LG V20. Dve zadnje kamere, dva ekrana, odlične ostale karakteristike, kao i unapređeno kreiranje ili pregled multimedije!

Ako pogledamo dizajn LG V20 telefona, zaključićemo da je LG uzeo ono najbolje od G5 i V10 telefona i sve spojio u jedno. Rezultat je takav da V20 podseća dosta na LG G5 telefon, pa tako nema rubustan dizajn i izradu. On je sačinjen od aliminijumskih elemenata što mu obezbeđuje čvrstinu i otpornost na udarce i šokove. Tačnije, one je MIL-STD-810 kompatabilan što znači da mu padovi sa normalnih visina, na ne tako čvrstu i oštru površinu, neće predstavljati problem.

>> LG je predstavio svoj novi telefon V10! Imamo utisak da je V10 pobesneli LG G4! <<



Srećom po one koji su se razočarali u LG filozofiju modularnosti, V20 model nije modularan, ali ima zamenljivu bateriju. Nekadašnji taster za uklanjanje “brade” (donjeg dela telefona) na LG G5 telefonu sada na V20 služi za uklanjanje zadnje metalne maskice, kako bi se pristupilo bateriji.

Sada pozadi, osim zamenljive baterije, imamo dve kamere, LED blic, čitač otiska prstiju, ali ne i standardnu postavku tastera za manipulaciju tona telefona. Ti tasteri su se kod V20 telefona ponovo vratili na bok.

Prednja strana telefona je i ovaj put obogaćena dodatnim, drugim “Always On” LCD ekranom, dijagonale 2.1 inča. Prvi, odnosno osnovni ekran je dijagonale 5.7 inča, tipa IPS LCD, QHD rezolucije. Tu je i usamljena prednja, širokougaona kamera od 5 MPx čiji je otvor blende f/1.9,   što znači da se daul postavka kamera sa prednje strane na V10 modelu preselila napred kod V20.



Ostale karakteristike su podjedanko zanimljive kao i ove do sada navedene. Shodno tome, unutar LG V20 telefona vredno “kuca moćno srce” Snapdragon 820 čipseta sa svojom četvorojezgranom “Kryo” postavkom. Grafički čip koji je Adreno 530 koji bez problema može da iznese QHD rezoluciju.

Za dobar multitaskin je obezbeđen modul od 4 GB LPDDR4 RAM-a. A kad već govorimo o memoriji, V20 dolazi sa 64 GB UFS interne memorije koja može biti proširena do 256 GB. Zamenljiva baterija je kapaciteta 3.200 mAh, a zahvaljujući brzom sistemu punjenja treće generacije ona se veoma brzo može napuniti. Zajedno sa USB Tip C konektorom, LG V20 pakuje poprilično impresivne karakteristike, ali to nije sve! Ima još.



Dual postavka kamera sa prednje stane je veoma slična LG G5 modelu. Naime, glavna kamera je rezolucije 16 MPx, dok je sekundarna 8 MPx. Otvor blende je primarne kamere je f/1.8. Takođe, primarna kamera od 16 Mpx poseduje optičku stabilizaiju slike, laserski autofokus i autofokus koji prati subjekat koji fotografišete ili snimate. Sekundarna kamera je širokougaona (135°) sa f/2.4 otvorom blende.



LG V20 je može da beleži u 4K rezoluciji sa 30 fps. Inače, ovo je prvi telefon koji poseduje Qualcomm-ovo EIS rešenje koje se bazira na žiroskopu. Što se audio zapisa tiče, LG V20 razvaljuje! U mogućnosti je da zabeleži 24 bit-ni audio, na 48 kHz. LG se mnogo fokusirao na beleženje i reprodukovanje audio zapisa tako da V20 dolazi sa četri DAC (eng. digital to analogue convertor) za kristalno čist zvuk. Takođe, V20 nudi neke veoma korisne mogućnosti korigovanja audo zapisa, a na nekim tržištima će ići sa B&O slušalicama u pakuvanju.

Inače, LG V20 je prvi telefon koji će direktno iz kutije ići sa novim Android 7 Nougat operativnim sistemom. No, uz Nougat dolazi i LG UX 5.0+ korisnički izgled. Što se boja tiče, on će biti dostupan u titan, pink i silver bojama. Što se cene i dostupnosti tiče, ništa nije precizirano. Pretpostavlja se da će biti dostupan krajem meseca po ceni koja priliči premium telefonima.

Ovo je grubo upoznavanje sa LG V20 telefonom budući da smo najviše govorili o dizajnu i karakteristikama. V20 je sjajan telefon i poseduje brojne korisne funkcije. Sekundarni ekran, HiFi audio, odlične kamere, zamenljiva baterija i još mnogo toga će LG V20 sigurno ugurati u sam vrh, a možda i na tron. Pogledajte video koji prikazuje neke mogućnosti LG V20 tefona:

A evo i prvih utisaka novinara sa AndroidCentral.com sajta: