Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lumia telefoni verovatno dobijaju nadogradnju na Windows 10

Lumia telefoni verovatno dobijaju nadogradnju na Windows 10

Hoće li barem Lumia uređaji dobiti Windows 10 nadogradnju?

Microsoft je obećao prošle nedelje da će svi Windows Phone uređaji dobiti nadogradnju na novi Windows 10 sistem. Ipak se ispostavilo da neće baš svi telefoni dobiti tu nadogradnju. Kroz Microsoft-ov “Lumia Conversation” blog, kompanija je razjasnila sve nedoumice o nadolazećoj nadogradnji, rekavši da će prioritet imati Windows Phone 8 i Windows Phone 8.1 uređaji. Naravno, sve ovo potvrđuje i tweet koji se pojavio na Lumia nalogu:



Windows 10 će sadržati celokupan novi paket Office aplikacija koje su poput onih na Android-u i iOS-u. Na taj način će se malo iskupiti ljitim Windows Phone fanovima koji nemaju sve funkcije Office-a na svojim telefonima dok druge platforme imaju. Još neka unapređenja koja će stići sa Windows 10 operativnim sistemom su bolja Cortana, blago promenjen korisnički izgled i uska integracija sa Windows 10 račinarima i tabletima.

Što se tiče konkretnih informacija o tome koji će uređaji dobiti Windows 10 nadogradnju a koji neće njih nemamo. Međutim, po svemu sudeći i uređaji niže klase bi trebalo da se pridruže Windows 10 porodici.