Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Motorola bežićni punjač može da puni do 4 uređaja odjednom, na metar udaljenosti!

Motorola bežićni punjač može da puni do 4 uređaja odjednom, na metar udaljenosti!

Novi "Space Charging" punjač kompanije Motorola može potpuno bežično da napuni do četiri telefona, na maksimalnoj razdaljini do jednog metra. 

Znate i sami da današnji bežični punjači ipak nisu tako fleksibilni jer zahtevaju blizak kontakt sa telefonom kako bi se punjenje obavilo. Taj konatakt ne mora biti putem konektora, ali mora biti postignuta određena bliskost između bežičnog punjača i telefona. Takođe, bitno je da telefon bude položen tako da se bakarni namotaj dobro poravna sa bežičnim punjačem.

 



Zaključak je takav da današnji bežični punjači nisu baš praktični, ali su jedino što smo do sada imali kao rešenje za dosadne kablove i konektore. To će se ubrzo promeniti jer Motorola radi na vrlo naprednom bežičnom punjaču koji je u mogućnosti da potpuno bežično napuni do četiri telefona odjednom, na maksimalnoj razdaljini od jednog metra. Motorola jedan ovakav svoj punjač naziva “Space Charging”. 

Za sada je Space Charging u fazi koncepta. Doduše, postoji prototip koji u Motorola videu prikazuje kako ovakav tip punjača funkcioniše. Neke pretpostavke su da će se ova tehnologija naći u komercijalnoj upotrebi do kraja 2025. godine.