Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Motorola je predstavila nove dodatke za Moto telefone! [CES 2018]

Motorola je predstavila nove dodatke za Moto telefone! [CES 2018]

Novi moduli će korisnicima omogućiti da preciznije prate svoje zdravstveno stanje, ali i da kuckaju poruke pomoću fizičke tasture.

Svi smo još odavno imali prilike da se upoznamo sa Moto Z linijom telefona koji su modularni. Dobro… Ne baš skroz modularni. Više su kompatabilni za dodatke.

 



Još kada je Moto Z linija lansirana, korisnicima je na raspolaganju bilo tri dodatka tj. modula:

- Dodatna baterija

- JBL zvučnik

- Projektor

Kasnije su se pojavili i neki drugi moduli među kojima je bio Hasselblad-ova kamera. 

>> Hasselblad je napravio spektakularan modul za Moto Z telefon: True Zoom Moto! (VIDEO) [IFA 2016] <<



Svojevremeno su najavljivali i modul koji će Moto Z telefone pretvori u desktop računar, ali ništa konkretno od toga do sada nismo videli.

Ove godine, Motorola je rešila da osveži svoju ponudu modula, ili bolje reći Lenovo budući da ta kompanija otkupila sve Motorola akcije. Sada je lista bogatija za još dva modula:

- Vital Moto modul

- Livermorium tastatura



Vital Moto

Ovaj modul je napravila kompanija Lenovo. Uz pomoć Vital Moto modula, korisnici će moći da prate pet vitalnih aspekta svog zdravlja:



- Brzinu srčane frekvencije

- Brzinu disanja

- Pulsnu oksimetriju

- Telesnu temperaturu

- Sistolni i dijastolni krvni pritisak

Modul ima posvećenu sondu za prst koja je opremljena specijalnim senzorima. Jednom kada ubacite prst u sondu, modul, uz pomoć aplikacije na telefonu, može da vam prikaže informacije o pet prethodno navedenih stavki.

Motorola tvrdi da je potrebno samo tri minuta kako bi se došlo do rezultata testova svih pet stavki. Ovako brz test korisniku omogućava veliku praktičnost pri putovanjima, ali i vrlo precizan monitoring. Sve rezultate testova kasnije možete podeliti sa svojim lekarom putem email-a.

Moto Vital modul će biti dostupan u Aprilu mesecu, ove godine, po ceni od 395$. Ukoliko se ispostavi da modul može pruži vrlo precizne rezultate, onda vredi uložiti u njega.

Livermorium tastatura

Ovaj modul je napravila kompanija Livermorium kompanija koja je osvojila “Motorola Transform” takmičenje u 2017. godini. Kasnije su pokrenuli uspešnu Indiegogo kampanju za svoju klizeću tastaturu za Moto Z telefone.

Livermorium klizeća tastatura se povezuje kao i svaki drugi modul. Potrebno je prisloniti ga na poleđinu Moto Z telefona kako bi konektori legli na svoje mesto. Posle se samo izvuče sa strane kako bi se pristupilo celokupnoj QWERTY tastaturi.

Dizajn samog modula veoma podseća Motorola Backflip telefonu još iz 2010. godine. Bili su to rani dani Android telefona, možemo vam reći.

Livermorium klizeća tastatura će biti dostupna za kupovinu kroz par meseci. Cena ovog modula će biti 99$.