Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Motorola One i Motorola One Power su prvi kompanijini Android One modeli!

Motorola One i Motorola One Power su prvi kompanijini Android One modeli!

Kompanija Motorola je na ovogodišnjoj IFA konferenciji u Berlinu, predstavila dva nova modela: Motorola One i Motorola One Power.

Svima je jasno koliko je Google projekat Android One postao popularan ovih meseci. Sve je više i više telefona koji pripadaju njemu. Ako pratite rad Motorola kompanije poslednjih godina, onda vam nije strano to da su njihovi telefoni među prvima počeli da koriste “laganiji” korisničku izgled koji neodoljivo podseća na onaj čisti, Google-ov.

 



Ovaj novi, Android One potez dodatno veseli sve nas Android entuzijaste jer ćemo uskoro imati dobre Motorola telefone, sa čistim Android korisničkim izgledom i brzim nadogradnjama.

Osim toga što su novi modeli deo Android One projekta, oni donose neke novitete po pitanju dizajna. Pa tako, Motorola One i One Power dolaze sa ekranom formata 18.7:9 koji nažalost ipak ima zarez na vrhu. Naravno, ekran je prilično razvučen do samih rubova kućišta, ali nije toliko da bi se moglo reći da je bez ivica.

Takođe, Motorola One model ima malo manji ekran, dijagonale 5.9 inča, 720p+ rezolucije, dok One Powe raspolaže sa većim ekranom, dijagonale 6.2 inča, 1080p+ rezolucije.

Zanimljivo je to da Motorola One dolazi u staklenom kućištu koje je apsolutni magnet za otiske, uprkos tome da se radi o Corning Gorilla Glass zaštiti. No, verujemo da je kompanija želela da dostavi ono što je trenutno popularnu, uz neke fine karakteristike i Android One pogodnosti.



Primera radi, Motorola One raspolaže sa Snapdragon 625 čipestom koji garantuje fine performanse i dobar vek barterije. A kada smo kod baterije, ona je kapaciteta 3000 mAh što je svakako prosek za dijagonalu i rezolucije ekrana kojom ovaj telefon raspolaže. Ne sumnjamo u to da će osmojezgarni procesor, Adreno 506 grafički čip i 4 GB RAM-a doneti dobre performanse čak i onima koji bi probali po neku zahtevniju igru. Naravno, 64 GB proširive interne memorije je sasvim dovoljno za neko posečno korišćenje uređaja.

Sa taklenoj poleđini Motorola One telefona borave dve kamere od kojih je jedna 13 MPx, sa faznim autofokusom, a druga 2 MPx koja se ponaša kao senzor dubine. Između te dve kamere se nalazi i LED blic. Prema specifikaciji, Motorola One bi trebalo da može da napravi i 2160p video snimke, sa 30 fps. Telefon pored mnogih drugih karakteristika ima i USB Tip C konektor, bez izuzetka 3.5 mm audio izlaza.



Motorola One Power je nešto jači model, drugačije izrade, te pozadi ima matiranu površinu koja daleko lepše leži u ruci. Ispod “haube” se nalazi Snapdragon 636 koji radi u paru sa 4 GB RAM-a i Adreno 509 grafičkim čipom. Na raspolaganju je 64 GB interne memorije koja je proširiva MicroSD karticom, do 265 GB.



Kada je reč o kamerama, Motorola One Power takođe dolazi sa dve zadnje kamere od kojih je jedna 16 MPx, a druga 5 MPx. Prednja kamera je takođe malo bolja u odnosu na Motorola One model, te One Power raspolaže sa selfie kamerom od 12 MPx.

Ono što je za pohvalu je što Motorola One Power dolazi sa baterijom od čak 5000 mAh što će sigurno omogućiti dva dana prosečnog korišćenja telefona.

Prema ovim specifikacijama možemo zaključiti da se radi o pristojnim telefonim. Međutim, moramo istaći da to nije ono što bi trebalo da vas navede da se odlučite za njih. Po našem mišljenju je to sam spoj Android One programa, finih specifikacija, modernog dizajna i izrade.