Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi LG telefoni dolaze sa digitalnim ljubimcima!

Novi LG telefoni dolaze sa digitalnim ljubimcima!

Sećate li se malih sićušnih digitalnih ljubimaca Tamagotchis? One male što liče na minijaturnu tetris konzolu? Upravo ti ljubimci su se vratili u igru! Pogledajte o čemu se radi!

LG je kreirao novu liniju pametnih telefona sa pratećim osobljem!

Kompanija ih naziva “Aka” telefoni a izgovara se Akah. Oni su napravljeni kao mali digitalni ljubimci zahvaljujući klizajućim plastičnim futrolama u kojima je ugrađen čip. Menjajući futrole menjate ličnost ljubimca. Takođe ljubimci imaju i svoja imena!



“Eggy” je žuti ljubimac koji se lako ”zaljubljuje”. “Soul” je plavi ljubimac koji obožava muziku i pivo, dok “Wooky”, beli ljubimac, ima svoje žargonsko izražavanje. Jedini Akah ženski roze ljubimac nosi naziv “Yoyo”. Ona obožava gazirane sokove i hamburgere što se odrazilo na izgled.

Kada korisnik drži Akah telefon sa prednjom kamerom prema sebi, ljubimac krene da pravi određene face, tj pogled. Ličnosti ovih ljubimaca su duboko implementirane u platformu. Akah ljubimac ima takav uticaj na platformu da može da menja boje i stil interfejsa u zavisnosti od raspoloženja. U svakom trenutku možete promeniti ljubimca kupivši novu masku, a kako preporučuju iz LG-a  “Wooky” je najinteresantniji.

Korisnici ovog ljubimca mogu biti nagrađeni kao vlasnici Akah ljubimca kupovinom dodataka za telefon ili povezivanjem sa ostalim korisnicima Akah telefona. Vlasnici ovih ljubimca će moći da prave selfi slike i postavljaju ih na Akahov instagram profil.

Ovaj LG model telefona je srednje klase i svakom pogledu. Četvorojezgrani procesor koji radi na 1.2 GHz  pokreće Android KitKa, tu je i 5 inčni HD ekran sa zadnjom kamericom od 8 MPx. Telefon ima i prednju kameru od 1.2 MPx, kao i 1.5 GB RAM-a, sa 16 GB slobodnog prostora za skladištenje memorije. Memorija se može proširiti MicroSD karticom.

LG ove nove blesave telefone prodaje samo u Južnoj Koreji i dostupni su od 11.11.2014.