Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi LineageOS donosi neke zanimljive novitete!

Novi LineageOS donosi neke zanimljive novitete!

Nova verzija zvaničnog LineageOS custom ROM-a dolazi sa nekoliko novih i korisnih funkcija.

LineageOS je najverovatnije jedan najpopularnijih custom ROM-ova za Android uređaje, ako ne i najpopularniji. Razlog zbog čega je to tako je odlična programerska podrška šro rezultira redovnim nadogradnjama. Čim se ustanovi da postoji neka greška, ekipa koja stoji iza LineageOS-a se trudi da što pre lansira zakrpu koja će to ispraviti. I to je upravo ono zbog čega svi obožaju LineageOS.

 



Međutim, to nije jedino što krasi LineageOS. Ovaj custom ROM uvek dolazi sa najnovijim funkcijama i uvek je baziran na najnovijoj verziji Android-a. Jedna od najzanimljivijih funkcija koja se pojavila u okviru najnovije verzije LineageOS custom ROM-a je zaštita od “duh” slike na AMOLED ekranima.

>> Kako instalirati prvi stabilan Lineage OS 14.1 ROM na Galaxy S6! (VIDEO) <<

>> Kako instalirati Android 7.1 Lineage OS na Samsung Galaxy J7! [SM-J700P] <<

Dobro je poznato da AMOLED ekrani često zarade takozvanu “duh” sliku nakon određenog vremena korišćenja. O tome smo već pisali u jednom od naših tekstova gde smo objasnili kako dolazi do toga i kako ga rešiti. Programeri su rešili da se ovaj put pozabave tim problem pa su implementirali zaštitu od “Burn-In” efekta koja podrazumeva pomeranje slike na svakih 2 do 3 minuta. Na taj način se slika ne može utisnuti i svatiti jedva vidljiv trag koji je nama poznat kao duh slika.

>> Nezvanični LineageOS 13.0 dostupan za Xiaomi Redmi Note 4! <<

>> LineageOS 14.1 dostupan za HTC One Mini 2! <<



Ostali noviteti su i “PrivacyGuard” funkcija i neke izmene po pitanju dodeljivanja dozvola aplikacijama. AudioFX je isto poprimio promene te je ovaj put dobio “reverb” kontrole.

Takođe, lista podržanih uređaja se produžila pa tako među mnogim novim modelima za koje postoji zvanični LineageOS se nalazi i OnePlus 5 model. Kompletnu listu promena i podržanih uređaja možete pogledati na ovom LINKU.

>> CyanogenMOD više ne postoji?! Ugašen je... Živeo LineageOS! <<