Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi PinePhone Pro je Linux telefon iz visokog segmenta!

Novi PinePhone Pro je Linux telefon iz visokog segmenta!

Instalirajte preko 20 različitih Linux verzija operativnog sistema na svoj telefon i tako vam nikada neće dosaditi. Upravo to omogućava novi PinePhone Pro telefon kojeg će vrlo verovatno voleti i Android korisnici.

2019. godine su obožavatelji Linux operativnog sistema su napravili Pine64 kompaniju lansirali PinePhone telefon. Nedavno je najavljen i novi PinePhone Pro za kojeg se veruje da će ga lako zavoleti svi koji vole Android telefone.

 



U saradnji sa proizvođačem čipova “Rockchip”, kompanija Pine64 je lansirala znatno jači PinePhone Pro telefon sa tim na umu da sve radi mnogo brže i bolje.

Naime, PinePhone prve generacije je bio vrlo specifičan uređaj, namenjen isključivo entuzijastima. To znači da korisnici PinePhone-a neće zameriti ako nešto ne radi baš najbolje jer oni ipak koriste uređaj kojeg pokreće njihov omiljeni Linux operativni sistem.

Sa PinePhone Pro modelom bi se izbegli mnogi problemi, pa ovaj ovaj uređaj mogao biti vrlo upotrebljiv čak i za one koji nisu entuzijasti. Razlog tome je unapređena baterija, bolja kamera, bolji procesor, više RAM-a, itd… Detaljne specifikacije telefona imate ispod:

Ekran: 6" 1440 x 720 IPS, Gorilla Glass 4

Čipset: Rockchip RK3399S (2x Cortex-A72 + 4x A53 @ 1.5GHz)



RAM: 4GB LPDDR4

Interna memorija: 128GB eMMC + microSD up to 2TB

Kamere: 13MP Sony IMX256 rear, 5MP OmniVision OV5640

Mobilna povezivost: Quectel EG25-G modem for LTE, GSM, CDMA, GPS, GPS-A



Lokalna povezivost: AMPAK AP6255 modem for Wi-Fi 5, Bluetooth 4.1

Konektori: Pogo, USB 3.0 (Type-C), 3.5mm audio

Baterija: 3,000mAh w/ 15W USB Power Delivery charging



Operativni sistem: Mainline Linux + 20 beta verzija 

Cena: $400

Takođe, iz Pine64 poručuju da se na PinePhone Pro modelu mogu instalirati preko 20 različitih Linux verzija operativnog sistema koji su već razvijeni i polako izlaze iz beta faze. A sa AnBox ili Waydroid rešenjem, biće moguće koristiti Android aplikacije na PinePhone Pro modelu bez problema. Upravo to će brojne korisnike koji su navikli na Android možda ipak poželeti da se poigraju i probaju da koriste PinePhone Pro telefon.

Kupovina ovog telefona ne podrazumeva standardan proces. Potrebno je popuniti određen formular i sačekati da se prva tura PinePhone Pro telefona bude isporučena. Očekuje se da će prva tura biti spremna za isporuku u decembru mesecu, ove godine.