Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Snapdragon 712 čipset je “suvo zlato” za buduće telefone srednje klase!

Novi Snapdragon 712 čipset je “suvo zlato” za buduće telefone srednje klase!

Stigao novi čipset za uređaje srednje klase koji će dodatno podići standard telefonima koji nisu pretarano skupi! Evo ključnih unapređenja koja se očekuju uz Snapdragon 712 čipset.

Naravno, Qualcomm ima svoj premium čipset Snapdragon 855 koji namenjen za skupocene uređaje. Međutim, nedavno se u njihovoj ponudi pojavio potpuno nov čipset za uređaje iz srednje klase. 

 



Sa Snapdragon 712 čipsetom, uređaji iz srednje klase će postati mnogo brži. Raspolagaće sa brojnim novijim funkcijama i unapređenom veštačkom inteligencijom. Jasno je da se radi o čipsetu koji dolazi nakon Snapdragon 710 čipesta. Međutim, unapređenja koja donosi novi Snapdragon 712 čipset po pitanju performansi su ogromna!  A osim toga, čipset je na bazi 10 mm arhitekture sa višejezgarnom Quailcomm AI postavkom.

Dobro je pomenuti i to da ovač čipset dolazi sa Qualcomm Hexagon 685 DSP, sa Qualcomm Adreno 616 grafičkim čipom i Qualcomm Kryo 360 procesorom. Iz ovog nije teško zaključiti da se kod Snapdragon 712 čipseta sve vrti oko sjajnih performansi, kako po pitanju multimedije, tako i po pitanju gejming iskustva.

Oni koji se budu odlučili za kupovinu telefona iz srednje klase sa ovim čipsetom će moći da uživaju u boljim opštim performansama, ali i tokom igranja igrica, sa visokim frame rate-om. Qualcomm obećava da će iskustvo biti slično onim koje se stiče tokom gejminga na konozoli.

Kada je u pitanju kvalitet tona, Qualcomm Aqstic audio tehnologija omogućava premium iskustvo, bez kompromisa. Sanpdragon 712 donosi i bolju optimizaciju utroška energije što bi trebalo da obezbedi duži vek baterije telefona. Naravno, Qualcomm Quick Charge 4+ tehnologija dolazi uz ovaj neverovatan čipset tako da će baterija moći da se napuni prilično brzo!