Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovaj fantastični štampač za pametne telefone će vam verovatno postati omiljeni gedžet! (VIDEO)

Ovaj fantastični štampač za pametne telefone će vam verovatno postati omiljeni gedžet! (VIDEO)

Ovaj sićušni štampač za pametne telefone vrlo lako može promeniti budućnost. On je jeftin, a štapmanje pomoću njega je još jeftinije... 

droPrinter je prenosivi štampač za pametne telefone i tablet uređaje koji koristi jeftin termalni papir (poput onog koji koriste fiskalne kase) na kom štampa tekst ali i fotografije u crno belom izdanju, naravno sve to bez jedne, jedine kapljice boje.

 



Povezuje se putem bluetooth-a što znači da možete napraviti fotografiju i gotovo je odmah imati odštampanu na droPrinter-u. Evo u čemu se razlikuje ovaj štampač od onog o kome smo ranije pisali.

>> Futrola za telefon koja štampa fotografije, "Prynts"! <<

Zapravo, naš neprijatelj nije Prynts (Polaroid). Štampanje fotografija je samo deo mogućnosti koje droPrinter ima” naveo je Fizo i dodao “Prynts je vrhunski uređaj za štampanje fotografija, međutim pametni telefoni nisu namenjeni samo za fotografisanje već i za mnoge druge stvari.

Mogućnost da droPrinter odštampa mnogo toga je to što ga izdvaja od ostalih sličnih uređaja. Dakle droPrinter može štampati beleške, poruke, email poruke, čak i celokupne web stranice. Sve to jednostavno i povoljno, budući da je droPrinter ne koristi boje i skupoceni papir. “Šta god da vidite na vašem telefonu može biti odštampano” tvrdi Fizo.



droPrinter je u mogućnosti da štampa u kontuitetu do 7 sati. Uporedite to sa nekim ostalim štampačima za pametne telefone kao što je “Prynts” koji pri jednom punjenju može odštampati do 30 fotografija. Naravno, kvalitet štampe se ne može upoređivati jer se radi različiutim tehnikama štampanja ali se svakako može uočiti razlika po pitanju povoljnosti štampanja i efikasnosti.

droPrinter ID Sketching

Da razjasnimo nešto, obzirom da droPrinter koristi samo papir kao utrošeni materijal, u poređenju sa ostalim štampačima cena papira koji on koristi je neverovatno različita. Pa recimo ZINC papir koji inače koriste ostali štampači košta od prilike 10e za 30 komada, a papir za droPrinter košta odprilike 40 centi za 30 fotografija.

Ipak droPrinter ima neka ograničenja. On je malih dimenzijama pa je samim tim papir na kojiem štampa širine svega 58 mm. Naravno, kao što smo pomenuli, droPrinter štampa samo u crno belom izdanju. Fizo je objasnio kako droPrinter uvek štampa fotografije visokog kvaliteta sem kada je on ispod 20% napunjenosti. Tada se može primetiti štampanje fotgrafije slabijeg kvaliteta.



Mogućnosti ovog štampača se lako mogu proširiti zahvaljujući programerima. Za sada pored štampanja on se može koristiti kao eksterna baterija što znači da pomoću njega uvek možete dopuniti bateriju svog telefona.

droPrinter je bio veoma uspešan projekat na Kickstarter-u. Isporuka se očekuje početkom 2016 godine po ceni od 99$. Ukoliko želite da podržite ovaj projekat onda droPrinter već sada možete rezervisati po ceni od 65$ na priloženom linku.



>> Kickstarter - droPrinter <<