Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je novi Samsung Galaxy J5. Telefon srednje klase koji će osvojiti tržište.

Ovo je novi Samsung Galaxy J5. Telefon srednje klase koji će osvojiti tržište.

Samsung definitivno ima nameru da nastavi sa dobrim telefonima srednje klase. Ipak, sa Galaxy J5 granice se pomeraju.

Nakon nekoliko procurelih fotografija i benchmark specifikacije, konačno možemo izbliza da pogledamo novi telefon srednje klase Samsung Galaxy J5. Tome moramo zahvaliti jako poznatom Sammobile sajtu. J serija je Samsung-ov poslednji poduhvat “renoviranja” svoje ponude telefona srednje klase.



Ukoliko do sada niste pročitali procurelu benchmark specifikaciju, podsetićemo o kakvom se telefonu radi. Ovde imamo, danas već standardizovanu, dijagonalu od 5 inča. Što se tipa ekrana tiče nismo sigurni da li se radi o LCD ili AMOLED ekranu jer po slikama se to ne može utvrditi a procurela specifikacija taj detalj nije obelodanila. Sa druge strane, rezolucija ekrana bi trebalo biti 720p. Zanimljivo je to da ovaj telefon pokreće Snapdragon 410 čipset koji uključuje 64 bitni, osmojezgrani procesor takta 1.2 GHz. Impresivno za srednju klasu zar ne? Zatim je tu “klimavi” RAM od 1.5 GB, ali ipak može da prođe, kao i 8 GB ROM memorije koja može biti proširena putem MicroSD kartice. Ne možete reći da se ne radi o zanimljivom uređaju.

Što se estetike tiče jasno se može primetiti sličnost između J5 i J1 telefona. Prema svemu sudeći Galaxy J5 ima telo napravljenu u potpunosti od plastike što nas navodi d zaključka da je baterija, kapaciteta 2.600 mAh, zamenljiva. Naravno to nam potvrđuju i fotografije. Iako sada više nije iznenađenje videti da telefon već iz kutije ide sa LolliPop-om, treba pomenuti da se na fotografijama da primetiti da Galaxy J5 pokreće upravo Android 5.1 LolliPop.

I na kraju, možda ono najbitnije, Samsung nije osiromašio kameru. Iako sve navodi da se radi o telefonu sa jednom “nabildovanom rukom”. Slobodno možemo reći da se radi o uređaju koji ima ravnomerno unapređene karakteristike. Dakle, moćni Snapdragon 410 nije doveo do redukcije kamere ili nekih drugih komponenti. Stoga, Galaxy J5 ima zadnju kameru rezolucije 13 MPx a prednju, sasvim zadovoljavajućih, 5 MPx. Za sada nemamo informacija o ceni ovog telefona ali se iskreno nadamo da će on biti pristupačan. Jedini nedostatak kod ovog uređaja, koji mi primećujemo, je kabast dizajn i izrada.



 

Uzimajući u vidu da telefon još nije zvanično predstavljen, detaljnih karakteristika na našem sajtu još neće biti. Čim sve postane zvanično i kod nas na sajtu ćete, u okviru kategorije "Karakteristike i cene", moći da detaljnije istražite novi Galaxy J5.