Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je prvi Amazon Alexa pametni sat!

Ovo je prvi Amazon Alexa pametni sat!

Evo šta se desi kada Amazon reši da "gurne" Alexa digitalnog glasovnog asistenta u pametni sat. Mislite li da saradnja Amazon i iMCO kompanija može da urodi plodom? 

Amazon-ov Alexa glasovni asistent koji se ranije mogao čuti na njihovim TV Box uređajima i pojedinim zvučnicima se sadazvanično nalazi i na pametnom satau! Kompanija “iMCO” je u ponedeljak predstavila CoWatch pametni sat sa Amazon-ovim Alexa digitalnim asistentom.



CoWatch će biti kompatabilan sa Android i iOS uređajima gde će pružati funkcije koje obučno pruža nosiva tehnologija, uključujući prikazivanje svih notifikacija sa telefona i praćenje aktivnosti kao što su pređeni koraci i rad srca. Specifikacije su sledeće:

Ekran

Super AMOLED. 400*400

RAM

1 GB



Interna memorija

8 GB

Procesor

DualCore 1.2 GHz



Baterija

Do 32 sati rada

Operativni sistem



Cronologics OS sa Amazon Alexa iegracijom

Povezivost

Bluetooth

Možda najveći adut ovog sata upravo Alexa glasovni digitalni asistent koji može pruži mnogo toga, pored pomenutog misli se na prikazivanje vremenske prognoze, potrošnju interneta povezanih uređaja i sve što inače Alexa asistent nudi.

CoWatch, koji je inače debitovao na Indiegogo sajtu, će u startu koštati 159$, a biće isporučivan u junu. Kasnije, osobe koje ne kupe sat preko Indiegogo sajta, njegova cena će biti 279$.