Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su novi Huawei P40, Huawei P40 Pro i Huawei P40 Pro+ telefoni!

Ovo su novi Huawei P40, Huawei P40 Pro i Huawei P40 Pro+ telefoni!

Huawei je predstavio novu Huawei P40 seriju telefona sa fokusom na unapređene kamere! Osim telefona predstavljeni su i neki drugi uređaji!

Uz najveći Huawei CMOS senzor do sada, flegšip telefoni HUAWEI P40 serije nude celodnevne SuperDefinition fotografije sa moćnim kamerama, visokim 5G performansama i vrhunskim dizajnom.

 



26. mart 2020 – Huawei Consumer Business Group (CBG) danas je predstavila HUAWEI P40Pro +, HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40, nove flegšip telefone HUAWEI P40 serije vrhunskog dizajna, sa revolucionarnim inovacijama fotoaparata koji radikalno proširuju mogućnosti mobilne fotografije i videografije.

 

Huawei P40 serija nastavlja tradiciju po kojoj je Huawei P serija najpoznatija, a to je izuzetno iskustvo fotografisanja. Senzor veličine 1/1.28 inča ima dvostruku veličinu piksela od 2.44μm kako bi masivno pojačao unos svetlosti, za poboljšane performanse pri slabom osvetljenju dok unapeđeni dizajn periskopa ostvaruje 10x pravi optički zum. Kompletnu seriju pokreće Kirin 990 5G čipset i podržava brzi 5G i Wi-Fi 6 Plus. Napredni hardver ugrađen je u prelepo i kompaktno kućište sa HUAWEI Quad-curve Overflow ekranom koji pruža izvanrednu fluidnost i odzivnost.

Jedinstven dizajn

HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro + opremljeni su HUAWEI Quad-curve Overflow displejem. Inspirisan umetnošću kretanja, displej ima Demi Bullnose ivicu na sve četiri strane, stvarajući oblik koji podseća na vodu koja preliva preko ivice. Izuzetno uski okviri i prostrani zaobljeni uglovi čine da telefon izgleda kao da ni nema ivice ekrana, što pruža imerzivno iskustvo gledanja sadržaja na ekranu, kao i ergonomski oblik telefona, izuzetno zgodan za držanje. Poboljšani skener otiska prsta na ekranu nudi 30% bržu biometrijsku proveru identiteta.



Dostupni u tri boje sjajne staklene završnice: Ice White, Deep Sea Blue i Black. I dve mat boje stakla: Blush Gold i Silver Frost. HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 odišu klasičnom elegancijom iz svakog ugla.

HUAWEI P40 Pro + odlikuje se izvrsnim nanotehnološkim keramičkim zadnjim panelom koji je osušen i poliran kako bi se osiguralo da telefon bude neverovatno izdržljiv i vanvremenskog  dizajna. Ovaj telefon dolazi u dve boje: White Ceramic i Black Ceramic.



Celodnevna Super Definition fotografija

Ugrađen u flegšip telefone HUAWEI P40 serije napredni sistem kamera Ultra Vision Leica, dostupan je u konfiguracijama sa trostrukom kamerom, četiri kamere i penta kamerom. HUAWEI P40 daje izvanredne fotografske rezultate sa ultra širokim, širougaonim i telefoto objektivima. HUAWEI P40 Pro sadrži evoluciju Leica Quad kamere sa još snažnijom Ultra

Wide Cine kamerom i ToF kamerom, zajedno sa 50x SuperSensing zumom. HUAWEI P40 Pro+ omogućava korisnicima da vide bez presedana uz SuperZoom Array, koji podržava 10x pravi optički zum i 100x maksimalni digitalni zum.

HUAWEI Ultra Vision Senzor uključen u flegšip uređaje HUAWEI P40 serije je najveći CMOS sensor kompanije Huawei do sada. Mereći 1/1.28 inča dijagonalno, podržava podešavanje piksela kako bi se postigla veličina piksela od 2,44µm i Full Pixel Octa PD AutoFocus za brzo fokusiranje u bilo koje doba dana, dok HUAWEI XD Fusion Engine integriše i obrađuje podatke sa više kamera kako bi stvorio sveobuhvatno poboljšanje kvaliteta fotografije.



HUAWEI P40 Pro približava udaljene subjekte sa 5x optičkim zumom, 10x hibridnim zumom i 100x digitalnim zumom. Po prvi put ikada, 5x optička telefoto kamera u HUAWEI P40 Pro telefonu uključuje niz boja za filtriranje RYYB radi poboljšanja unosa svetlosti i poboljšanja kvaliteta zumiranih fotografija.

HUAWEI P40 Pro + poseduje 100x SuperZoom Array sa novim periskopskim dizajnom koji pet puta reflektuje svetlost, proširujući svetlosnu putanju za 178% kako bi podržao 10x istinsko optičko zumiranje.Optički stabilizovana Ultra Vision Wide kamera i SuperZoom Array rade u tandemu sa AI na realizaciji Triple OIS + AIS za znatno poboljšanu stabilizaciju fotografija i video zapisa.


Boja kože i tekstura se verno reprodukuju novim Multi-spectrum Colour Temperature senzorom i AI AWB algoritmom koji povećavaju tačnost boja za 45%. Algoritmi za duboko učenje pružaju optimizacije portreta u realnom vremenu, koje poboljšavaju osvetljenje i detalje.

HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro + poseduju 32MP AF kameru i IR Depth kameru koje podržavaju automatsko fokusiranje i bokeh reprodukciju, za stvaranje izvanrednih efekata portreta koji su karakteristični za Huawei uređaje, kao i IR Face Unlock za sigurno otključavanje uređaja bez obzira na uslove osvetljenja. HUAWEI P40 serija takođe predstavlja HUAWEI Golden Snap, koji uključuje AI Best Moment, novu funkciju pametne fotografije koja bira najbolje kadrove sa “pokretne” slike. AI Remove Passerby i AI Remove Reflection mogu ukloniti neželjene objekte i odsjaj iz kadra, omogućavajući korisnicima da jednostavno unaprede svoje fotografije.

Snažna video kamera koja staje u vaš džep

Ultra MPEG kamera od 40 MP na HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro + ima fokalnu dužinu koja je ekvivalentna 18 mm i senzoru od 1 / 1,54 inča koji podržava proporcije 3:2.


SedecimPixel Fusion tehnologija je ugrađena u ovu kameru za podršku 16 u 1 piksela, stvarajući “super piksele” koji mere 4.48μm za povećanje osetljivosti na svetlo do ISO51200 i omogućavaju Ultra Slow-Motion video snimanje od 7680fps.


Flegšip telefoni iz HUAWEI P40 serije podržavaju Bokeh efekte za video snimke u realnom vremenu. Slično rezultatima sočiva širokog otvora, ova karakteristika dodaje progresivni Bokeh kako bi pomogla da se istakne glavni predmet snimka. Telefoto kamera može snimiti visokokvalitetne snimke zuma, kao i 4K Time-lapse video snimke. Usmereni audio zum, dostupan na HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro +, omogućava korisnicima da zumiraju audio izvor i istovremeno pojačaju njegov zvuk.

Sveobuhvatna 5G “ekipa”

Kirin 990 5G pokreće sva tri flegšip telefona HUAWEI P40 serije, za pružanje integrisane 5G konekcije sa najopsežnijom podrškom za 5G opseg, robusne AI performanse i efikasnost napajanja. Odzivnost ekrana i iskustvo igranja igara podižu se na novi nivo zahvaljujući unapređenom motoru za grafičko prikazivanje koji najbolje iskorištava 90Hz ploču na HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro +. Wi-Fi 6 Plus tehnologija od 160MHz nudi brzu povezanost sa podrškom za maksimalnu teoretsku brzinu prenosa od 2400 Mbps.

Vodeći bežični HUAWEI SuperCharge od 40 W dostupan je na HUAWEI P40 Pro + za brzo i praktično punjenje. Čipset je dobio termalno ležište koje pruža izvanredne performanse naprednih sistema za hlađenje, uključujući prilagođeni 4 u 1 SuperCool sistem na HUAWEI P40 Pro + telefonu.


EMUI 10.1 operativni sistem predstavlja mnoštvo novih funkcija koje omogućavaju bolji bežični AI život. HUAWEI MeeTime 1 [1] podržava Full HD video poziv od 1080p na Huawei pametnim telefonima, tabletima i HUAWEI Vision TV-u i pruža jasan kvalitet slike čak i pri slabom osvetljenju ili slabom signalu. Korisnici takođe mogu deliti ekran svog telefona sa drugom osobom za vreme video poziva, kao i da prave o dele beleške tokom razgovora kako bi brzo razmenjivali misli.

Huawei Share olakšava brzi prenos datoteka između pametnog telefona i drugih uređaja poput tableta i računara. Uz Huawei Share na HUAWEI P40 seriji korisnici mogu prenositi muziku na pametni zvučnik, pokrenuti projekciju ekrana i povezati se na Wi-Fi dodirom uređaja 2 [2] na koji žele da se povežu sa svojim telefonom. Nova funkcionalnost dodata u Multi-screen Collaboration omogućava korisnicima da lako odgovore na video ili audio pozive direktno kroz računar i otvaraju datoteke i linkove na pametnom telefonu sa matičnim računarskim aplikacijama za veću produktivnost.

Blisko sarađujući sa programerima širom sveta, Huawei nudi širok spektar globalnih i lokalnih aplikacija na AppGallery, zvaničnoj Huawei prodavnici aplikacija. Korisnici takođe mogu uživati u velikoj količini zabavnih sadržaja na HUAWEI Video, HUAWEI Music i HUAWEI Reader, uz stalno dodavanje novih, izuzetnih sadržaja.

Cene i dostupnost

HUAWEI P40 serija biće dostupna u Srbiji od 09. aprila. Uređaji iz serije biće takođe dostupni za Pre-order. Detalji o cenama su sledeći:



Pored HUAWEI P40 serije, Huawei je predstavio i HUAWEI WATCH GT2e, HUAWEI Sound X zvučnik i najnoviji aksesoar za proleće/leto 2020. HUAWEI X GENTLE MONSTER naočare, dodatno obogaćujući svoj asortiman proizvoda za sve scenarije koji su dizajnirani kako bi korisnicima omogućili zanimljiviji “digitalni život”.

>> HUAWEI WATCH GT2e <<