Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pogledajte kako se telefon puni za 15 minuta! (VIDEO)

Pogledajte kako se telefon puni za 15 minuta! (VIDEO)

Uskoro ćemo telefone puniti do 100% za samo petnaestak minuta uz pomoć nove tehnologije koja podrazumeva punjenje od preko 120W.

Kompanija Oppo i Iqoo, podbrend kopanije Vivo, najavili su tehnologiju super-brzog punjenja od preko120 W, skoro udvostručujući brzine od 65W koje važe za sadašnje najbrže brzine punjenja na pametnim telefonima.

Oppo je objavio samo kratak video snimak kako bi zagolicao maštu javnosti, dok je kompanija Iqoo odlučila da objavi prilično upečatljive demonstracije na Weibo-u. Objavljeni video nam pokazuje šta možemo očekivati od telefona sa baterijom od 4.000 mAh. Pogledajte dole, ali možda ćete prvo morati da umanjite jačinu zvuka.



Video pokazuje da je telefon dostigao kapacitet baterije od 50% za samo 5 minuta, 80% za samo 10 minuta i na kraju, telefon je napunjen za 15 minuta.

Ovo je prilično zapanjujuće, ali prethodno smo imali prilike da vidimo demonstraciju snage punjača od 100 W i 120 W od strane kompanija Xiaomi i Vivo u 2019. Srećom, Iqoo je potvrdio da je tehnologija spremna za masovnu proizvodnju i da ćemo više informacija imati sledećeg meseca. Izgleda da ćemo napokon doći u konktakt sa ovom tehnologijom.

Nadamo se da prvi Iqoo telefoni sa brzinom punjenja od 120 W ne trpe ozbiljne degradacije baterije ili probleme sa bezbednošću. A na 5G telefonima koji danas imaju veće baterije, zamišljamo da će konačno vreme punjenja biti nekoliko minuta duže od ovog videa. Ipak, telefon koji se puni manje od jedne epizode Vaše omiljene serije deluje nestvarno.