Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pogledajte prvi providni Firefox telefon!

Pogledajte prvi providni Firefox telefon!

Firefox OS je rešio da nađe novi i skuplji dom! Zapravo LG će proizvesti potpuno proziran telefon kojeg će pokretati Firefox OS platforma.

Firefox OS platforma je ovih dana dobila novo dom, "skućivši" se na uređaju LG Fx0. Ovaj pametni telefon je proizvela kompanija LG, i poseduje jako zanimljivo svojstvo, on je providan. Što znači da vam omogućava da proverite njegovu unutrašnjost bez skidanja maske. Poseduje i jedan mali detalj, a to je "home" taster ukrašen zlatnom verzijom Firefox logotipa. Ovaj pametni telefon se definitnivno razlikuje od prethodnih Firefox OS telefona, kojima je bio glavni cilj da budu što jeftiniji, dok je kod ovog modela glavna karakteristika predstavlja dizajn, i zbog takvog dizajna će ovo biti najskuplji Firefox OS telefon na tržištu, cena će mu biti 414 dolara.

Pored toga što je providan, Fx0 preuzima obličje od LG G3 modela, samo što je manjih dimenzija. Poseduje i IPS ekran od 4.7-inča, ali za sada nije poznata rezolucija displeja. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 400 čipset sa 1.2 GHz quad-core procesorom, RAM od 1.5 GB memorije i 16 GB interne memorije koje je moguće proširiti sa microSD karticom. Poseduje zadnju kameru od 8 MP sa LED blicom i prednju kameru od 2.1 MP.  Pokreće ga Firefox OS 2.0, dimenzije iznose 139 x 70 x 10.5 mm, teži 148 grama i ima bateriju od 2,370 mAh.

Ograničena prodaja ovog uređaja će početi 25-og decembra, najpre će biti dostupan u Japanu od 6. januara. Trenutno nam još nije poznato da li će ovaj telefon biti dostupan u drugim državama osim Japana.