Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pojavila se nova opcija na YouTube-u: “Mini Player”! Jeste li je dobili?

Pojavila se nova opcija na YouTube-u: “Mini Player”! Jeste li je dobili?

Evo kako izgleda nova opcija “Mini Player”, gde se ona nalazi i čemu služi!

YouTube je u martu mesecu počeo sa testiranjem “slika u slici” sistema svojoj platformi, kada joj se pristupi putem računara. Iz Google kompanije smatraju da je vreme omogućiti korisnicima pretraživanje novih videa na YouTube-u, bez napuštanja tekućeg videa i otvaranja novog taba u pregledaču.

 



Neko vreme je “Mini Player” opciji imalo pristup samo mali broj korisnika. Međutim to se juče promenilo! Ispostavilo se da nova opcija izašla iz faze testiranja te veliki broj korisnika već sada može da je proba. Nama je mini player stigao te smo rešili da vam pokažemo kako nova opcija izgleda, gde se nalazi i kako se koristi.

Ako se sećate, ranije u YouTube aplikaciji za Android ili iOS nije bilo moguće “spustiti” video koji trenutno gledate i za to vreme pretražiti neki drugi. Dakle, prvo je bilo potrebno izaći iz videa koji trenutno gledate, pa tek ona pronaći i pustiti neki drugi.

Danas je to potpuno drugačije te u YouTube aplikaciji možete bez problema da spustite tekući video u donji deo ekrana, dok iznad imate mogućnost da “čekirate” neke druge kanale i tako pronađete video koji ćete kasnije gledati.

Na računarima to naravno do sada nije bilo moguće. Korisnici bi obično otvorili novi isečak tj. tab kako bi surfovali YouTube-om dok u pozadini teče video iz prethodnog taba. To više nije slučaj jer je YouTube sinoć omogućio “PIP” (eng. picture in picture) tj. “slika u slici” opciju.

Tačnije, ova PIP opcija je nazvana “Mini Player” i nalazi se odmah pored tastera za uvećanje ili umanjivanje videa.

Jednom kada se klikne na “Mini Player” taster, video se smanjuje i smešta u donji desni ugao ekrana. Nije moguće pomerati ga iz originalne pozicije. Dok je video teče, u tom malom prozorčetu, vi možete pretražiti YouTube i pristupiti nekom drugom kanalu. Naravno, u svakom momentu možete ponovo uvećati video, zaustaviti ga ili isključiti.



Smatramo da je ovo sjajan i predugo čekan potez YouTube-a koji će bez bilo kakve sumnje da bude od velike koristi svim korisnicima. Pišite nam u komentarima da li ste dobili i vi novu “Mini Player” opciju.