Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Predstavljen Microsoft Edge internet pregledač za Android i OS uređaje!

Predstavljen Microsoft Edge internet pregledač za Android i OS uređaje!

Microsoft Edge internet pregledač, koji je inače debitovao u okviru Windows 10 platforme, je upravo “razbio svoje okvire” i postao dostupan za Android i iOS uređaje.

Microsoft je danas dao poprilično iznenađujuće saopštenje koje se odnosi na to da će Microsoft Edge postati dostupan za Android i iOS uređaje. Doduše, Microsoft Edge internet pregledač još nije dostupan za sve korisnike. Trenutno ga mogu probati samo Windows Insider korisnici.

 



Microsoft je nagovestio da će sve funkcije koje Microsoft Edge internet pregledač za računare ima biti dostupne i na Android tj. iOS uređajimia. A to su “Favorites, Reading List, New Tab Page i Reading View” funkcije. Takođe, ako prestanete da čitate nešto na Android-u putem Microsoft Edge internet pregledača, vrlo lako ćete moći da nastavite na računaru, na Widnows verziji Edge internet pregledača.

Da vas podsetimo, Microsoft Edge je prvi put ugledao svetlost dana još u martu, 2015. godine, u okviru “Tehnical Preview” verzije Windows 10 operativnog sistema za programere, pod kodnim imenom “Spartan”. Tek u aprilu te godine je dobio zvanično ime “Microsoft Edge” što je konačno odstupilo od tradicionalnog naziva “Internet Explorer”. Nemojte da vas zavara sličan izgled ova dva internet pregledača jer oni koriste potpuno različite algoritme.

*Microsoft je uz ovaj novitet saopšito i to da će njihov Arrow Laucher biti rebrendiran kao Microsoft Launcher što podrazumeva i neka unapređenja, odnosno novine. Više o svemu pročitajte OVDE.

Microsoft Edge internet pregledač je osim na Windows 10 platformi dostupan i na Windows Mobile operativnom sistemu, kao i na Xbox One konzolama. To što će Microsoft Edge postati dostupan na Android i iOS platformama ne znači da Microsoft smatra da će biti broj jedan. Ne, to znači da će oni pre svega udovoljiti svojim vernim Windows Mobile i Windows 10 korisnicima, ali i to da će uzeti svoj deo kolača i napraviti zdravu konkurenciju Google Chrome, Firefox i Opera internet pregledačima.