Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Qualcomm je predstavio novi sistem brzog punjenja: Quick Charge 4.0!

Qualcomm je predstavio novi sistem brzog punjenja: Quick Charge 4.0!

Više nećemo govoriti, "sorry, samo pola sata da ga napunim i palimo!". Sada, zahvaljujući novom Quick Charge 4.0 sistemu, govorićemo, "treba mi samo 5 za 5!" 

Na predstavljanju Qualcom-a u New York gradu, najnovija generacija brzog punjenja je predstavljena, a to je Quick Charge 4.0. To znači da je pomenuta kompanija uspela da napravi značajan korak pri razvoju sistema brzog punejnja i ubrza ga toliko da za 5 minuta punjenja telefon kasnije može da izdrži barem 5 sati korišćenja. Dakle, svi mi ćemo kraće biti vezani za zid.



Da preciziramo, Qualcomm tvrdi da će noviji vodeći telefoni, koji budu koristili novi Snapdragon 835 čipset, moći da se napune za 5 minuta toliko da kasnije mogu da se koriste minimum 5 sati. Kako oni vole da kažu “5 za 5”.

 

Nova generacija brzog punjenja ne podrzumeva samo samo “5 za 5”, već i samu stabilnost baterije, kao i efikasnost procesora i ostalih komponenti. Dakle, Qucik Charging 4.0 garantuje 5° hladnije komponente. Takođe, QC 4.0 sadrži i INOV 3.0 što obezbeđuje stabilno punjenje, bez opasnosti od opterećenja ili bilo kakve eksplozije baterije.

QC 4.0  možemo očekivati krajem 2016. godine, odnosno početkom 2017. godine. Za više tehničkih detalja posetite XDAdevelopers.com sajt na ovom LINKU.