Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Razer je redstavio laptop kojeg u celosti pokreće telefon! (VIDEO) [CES 2018]

Razer je redstavio laptop kojeg u celosti pokreće telefon! (VIDEO) [CES 2018]

Prošle godine je Razer bio u centru pažnje zbog laptop-a koji je spadao u projekat "Valerie" . Neko je uspeo da ga ukrade! Ove godine je Razer opet privukao veliku pažnju, ali ne incidentom već projektom "Linda". U pitanju je Laptop kojeg pokreće telefon!

Svake godine, CES konferencija bude prebogata kvalitetnim sadržajem, u vidu raznovrznosti uređaja koju tu budu predstavljeni. Shodno tome, CES 2018 donosi jedan vrlo zanimljiv gedžet za sve Razer obožavaoce. Dobro... Ovo možda i nije gedžet.

 



Već par godina se mnogi trude da naprave laptop čiji će mozak biti upravo telefon. Neki su na pravom putu te je sasvnim normalno to što veliki igrači polaku ulaze u “igru”. Razer je rešio da se priključi sa svojim projektom “Linda”.

U pitanju je laptop, kvalitetne izrade, kojeg u celosti pokreće Android telefon. Bez Razer telefona laptop kao samostalna jedinica nije u mogućnosti da uradi baš ništa. Međutim, čim se Razer telefon poveže sa laptopom, ta dva uređaja postaju nešto potpuno treće. To treće je zapravo laptop kojeg porkeće moćni telefon.

On o što je zanimljivo je da telefon ne gubi u celosti svoju ulogu jednom kada se konektuje sa laptopom. Ona zapravo postaje mozak, ali i touchpad. Razer telefon ne napaja laptop samostalno jer je njegov ekran od Quad HD 13.3 inča prilično veliki potrošač.

Laptop unutar sebe ima bateriju koja produžava radni vek laptopa ili bolje reći Razer telefona. Ekran ima osvežavanje 120 GHz što je nešto što može obradovati gejmere. Telefon se inače povezuje sa laptopom putem USB Tip C konektora. To mu obezbeđuje noramlno funkcionisanje konektora kao što su 3.5 mm audi izlaz, USB A i USB Tip C.



Ali to nije sve. Laptop ima dva integrisana mikrofona i 720p web kameru. Razer najavljuje da će model koji će se naći u prodaji imati i ekran osetljiv na dodir. Sve u svemu, ovo je sjajan gedžet, ako uopšte možemo tako da ga nazovemo. U celosti je napravljen od metala, ima svoju bateriju, kameru i mikrofone, veliki izbor konektora, ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije i tastaturu koja svetli u nekoliko boja!

Iako se radi o dodatku za telefon, ovo uopšte neće biti povoljno. Ostaje samo pitanje, hoće li imati neku normalnu cenu ili ne.