Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Realme 2 Pro i Realme C2 su novi telefoni podbrenda kompanije Oppo! (VIDEO)

Realme 2 Pro i Realme C2 su novi telefoni podbrenda kompanije Oppo! (VIDEO)

Realme 2 Pro je telefon za vas ako za kupovinu niste izdvojili više od 160€!

U maju mesecu je lansiran prvi Realme telefon gde je zvanično i predstavljen novi podbrend Oppo kompanije. Nekoliko meseci kasnije, tačnije u avgustu, pojavio se novi model pod nazivom “Realme 2”.

 



Taj novi model, Realme 2 je zapravo unapređena verzija prvog modela sa nekim novitetima kao što su čitač otiska prstiju i slično. Nije prošlo mnogo nakon predstavljanja Realme 2 telefona, a Oppo već ima novog igrača “Realme 2 Pro” koji je ovaj put znatno drugačiji. A uz Realme 2 Pro dolazi i Realme C1.

Iako se radi o dva potpuno različita telefona, i Realme 2 Pro, i Reakme C1 spadaju u bužetnu kategoriju uređaja. Tržište na koje će se ovi telefoni inicijalno pojaviti je upravo indijsko.

Zanimljivo je to da Realme 2 Pro ima izuzetne karakteristike za svoj cenovni rang. Budući da sada Realme 2 Pro raspolaže sa Qualcomm čipsetom, umestio Media Tek, početna cena od 190$ će ovaj telefon svakako načiniti izuzetno zanimljivim za kupce.

Oba nova Realme telefona dolaze sa ekranom koji ima zarez tj. “notch”. Stim da je taj zarez daleko sitniji u odnosu na neke druge ekrane gde je zarez ogroman. Ekran Realme 2 Pro modela je dijagonale 6.3 inča, FullHD+ rezolucije što je naravno za svaku pohvalu!

Kamere su mu takođe dobre pa tako pozadi raspolaže sa dva senzora, od kojih je primarni rezolucije 16 MPx.  Kao što smo rekli, Realme 2 Pro pokreće Qualcomm čipset, Snapdragon 660 uz maksimum 8 GB RAM-a, a minimum 4 GB. Interna memorija može biti 64 GB ili 128 GB, u zavisnosti od modela za koji se odlučite.

Tu je naravno i Adreno 512 grafički čip koji dostavlja pristojnu grafiku pri nekom ne tako naprednom gejmingu. Odnos ekrana sa prednjom površinom telefona je 90.8%. Shodno tome, možemo zaključiti da ivica oko ekrana gotovo da nema. Pored baterije od 3.500 mAh, Realme 2 Pro je u AI fokusu što znači da sadrži gomilu opcija i funkcija koje su orijentisane oko veštačke inteligencije. Evo cena prema verzijama Realme 2 Pro modela!

Realme 2 Pro | 4 GB RAM - 64 GB ROM | 190$



Realme 2 Pro | 6 GB RAM - 64 GB ROM | 220$

Realme 2 Pro | 8 GB RAM - 1280 GB ROM | 250$

Kada je reč o drugom, novom modelu koji je Realme takođe prestavio, on je još povoljniji ali samim tim ne dolazi sa toliko uzbudljivim karakteristikama. Realme C1 ima ekran IPS LCD tipa, dijagonale 6.2 inča, HD+ rezolucije, 19:9 formata. Raspolaže sa Snapdragon 450 čipsetom, 2 GB RAM-a i sa 16 GB interne memorije koja je proširiva putem MicroSD kartice.

Baterija mu je nešto većeg kapaciteta, 4.230 mAh. Prednja kamera je rezolucije 5 MPx, dok su zadnje dve kamere rezolucije 13 MPx primarna, a 2 MPx sekundarna. Iako su karakteristike slabije, kada se cena od 90$ uzme u obzir, Realme C1 svakako nije toliko dosadan uređaj. Znajući koji se sve telefoni prodaju u Indiji, smatramo da će Realme 2 Pro i Realme C1 proći verlo dobro tamo.