Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

ROAM-e je prvi pametni leteći selfie štap!

ROAM-e je prvi pametni leteći selfie štap!

Ako ste mislili da je evolicija selfie pri kraju, varate se! Evo šta je ROAM-e i zbog čega će on uskoro izmeniti način pravljenja selfie fotografija!

Izgleda da ne postoje granice kada je reč o ljudskoj opsesiji prema selfie fotkanju. Tu činjenicu nam potvrđuje postupak jednog putnika čiji je avion otet. Naime, on je napravio selfie sa čovek koji je oteo avion i koji oko opasan eksplozivom.



>> Selfie nije uvek tako "cool" kao što mi mislimo! (VIDEO) <<

>> Selfie ili Belfie, za šta ste vi? <<

>> Ovo je najjeziviji selfie štap ikada! <<

Dakle, leteći selfie štap je sasvim normalan sled. Ništa nas više neće iznenaditi, to je sigurno. Bilo je samo pitanje vremena kada će neko i to napraviti.

Konkretnije, leteći selfie štap “ROAM-e” je napravila australijska kompanija “IoT Group”. Već sada je dostupan za poručivanje po ceni od 267$ (349 australijskih dolara), dok će se isporuka vršiti sredinom juna.

Prema izjavi direktora “IoT Group” kompanije, Ian Duffel-a,  ideja je bila “da se kreira selfie štap na stereoidima!”



Problem kod svih selfie štapova je uvek bilo to kolika je on dugačak” izjavio je za “Mashable Australia”. “Pomislili smo, hajde da napravimo štap koji će da pravi selfie fotografije dok leti za nama!”.

Nakon što se štap poveže sa pametnim telefonom, ROAM-e se može podesiti da koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi pratio korisnika na maksimalnoj razdaljini do 25 metara. U mogućnosti je da prafi fotografije, panorame od 360° ili da emituje uživo video snimke do 20 minuta, koliko može da leti. Prema informacijama sa ROAM-e zvaničnog sajta, ovaj štap ima 5 MPx CMOS senzor i četvorojezgrani ARM Cortex A7 procesor. 

>> Lenovo je napravio selfi blic i verujte nam, fantastičan je! (VIDEO) <<



>> Pojavila se odlična aplikacija za pravljenje ili uređivanje selfie fotografija! <<

Dobro je to što se propeleri mogu saviti kako bi štap mogao da se spakuje. Na kraju krajeva, to je možda ključna stvar kod ovog proizvoda ako se izuzme kamera. “Želeli smo da bude dovoljno kompaktan kako bi mogao da se spakuje u torbicu ili džep. Kada smo ga dizajnirali, trudili smo se da ne bude veći od flašice zapremine 600 mililitra.” dodaje Ian Duffel.

Kompanija želi da napravi distancu između klasičnog drona i selfie štapa ROAM-e. “Znamo da gomila dronova može da leti i pravi fotografije, ali pošto smo ga napravili tako da može biti lako prenosiv, on spada u drugu kategoriju uređaja.” ističe Ian Duffel.



Na tržištu, ROAM-e se možda može uporediti i takmičiti sa Lily dronom, za koji se takođe tvrdi da je više leteća kamera a ne dron. Inače Lily sada košta 899$ što je i više nego duplu skuplje u odnosu na ROAM-e.

>> Pametni dron Lily će vas oduševiti! (VIDEO) <<

Duffel se nada da će korisnici jednog dana radije praviti ROAM-e nego selfie.