Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung Galaxy A72, prvi telefon sa 5 kamera sa zadnje strane!

Samsung Galaxy A72, prvi telefon sa 5 kamera sa zadnje strane!

Samsung naoružava svoje nove telefone kamerama! Novi GalaxyA72 dolazi sa ček 5 zadnjih kamera!

 

U prošlosti smo videli kako Samsung predstavlja uređaje s dvostrukim kamerama, trostrukim kamerama, pa čak i četvorostrukim kamerama. Dakle, bilo je neizbežno da će kompanija krenuti putem penta-kamere.  Zanimljivo je da Samsung planira je da to prvo sprovede na Galaxy A72 modelu, a ne sa svojim vodećim Galaxy S ili Galaxy Note modelima.

 



Prema korejskom izdanju The Elec, predstojeći pametni telefon srednjeg ranga sadržaće pet zadnjih kamera, s glavnim objektivom od 64MP. Pored toga, uređaj će navodno imati i 12MP širokougaono sočivo, 8MP telefoto objektiv sa 3x zumom, 5MP bokeh sočivo i 5MP makro sočivo. Uređaj će navodno imati kameru od 32MP sa prednje strane. Ako je tačno, to bi korisnicima trebalo pružiti puno mogućnosti prilikom snimanja slika.

Prošle godine Samsung je predstavio Galaxy A71, koji je imao postavku sa četiri kamere. Naslednik će navodno imati gotovo identične postavke, samo s dodanim telefoto objektivom od 8MP. Samsung je naizgled bio zadovoljan performansama fotoaparata Galaxy A71, dovoljno da je spreman za sledeći korak u svojoj evoluciji dodavanjem dodatnog sočiva u novom modelu.

Samsung je u prošlosti koristio svoju liniju srednje klase za pilotiranje novih karakteristika fotoaparata. Galaxy A80 je imao preklopnu kameru, dok su Galaxy A7 i Galaxy A9 prvi iz kompanije koji su uveli postavke sa tri i četiri kamere. Ako sve bude išlo prema planu sa glasinom o Galaxy A72, nemojte se iznenaditi kad Samsung predstavi postavku penta-kamere sa glavnim flagshipom - nešto što smo zapravo već videli od drugih proizvođača, uključujući Huawei, HMD Global i Xiaomi.

Ako vas zaintrigira mogućnost Samsung uređaja s pet zadnjih kamera, navodno ćete morati pričekati da Galaxy A72 bude objavljen negde početkom sledeće godine.