Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung Galaxy Note 5 predstavljen zvanično! Evo kako izgleda, šta je novo i koje su mu karakteristike. (VIDEO)

Samsung Galaxy Note 5 predstavljen zvanično! Evo kako izgleda, šta je novo i koje su mu karakteristike. (VIDEO)

Konačno su glasine privedene kraju! Evo kako izgleda Samsung Galaxy Note 5...

Danas je Samsung zvanično predstavio svoj novi Galaxy Note telefon, pete generacije. Samsung Galaxy Note 5 bi se najbolje opisao konstatacijom da je on “pokrao” nešto od Galaxy S6 telefona i prethodnog Galaxy Note 4. Jako je sličan izgledom i dimenzijama ovim telefonima, ipak po mnogo tome je znatno bolji. Prema dosadašnjim informacijama koje imamo slobodno možemo reći da jeNote 5 uspeo da bude najbolji Note telefon do sada.

*Glasine o kojima smo prenosili. Uvek se ispostavi da prenesemo tačne procurele informacije:



>> Evo kako izgleda novi Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge Plus! (FOTO) <<

Galaxy Note 5 je za Samsung idealna prilika da zadrži svoje korisnike, ukoliko im se slučajno ne dopadne Galaxy S6 ili S6 Edge koji su nešto ranije predstavljeni. Ipak, dosta toga je izkopirano sa tih modela telefona, barem po pitanju dizajna i pojedinih specifikacija, tako da smo malo ostali iznenađeni. Ipak, to ne mora biti negativno koliko zvuči da jeste. Note 5 ima izvanredan dizajn, odličan ekran i vrhunski set kamera. Takođe, fanovi Note linije nisu mogli a da ne primete da je skupo plaćen novi dizajn. Tačnije, Note 5 nema zamenljivu bateriju i slot za MicroSD karticu.

Kada smo već zašli u tu temu gde se spominju specifikacije onda da to uradimo detaljnije. Novi Samsung Galaxy Note 5 dolazi sa osmojezgranim Exonys procesorom, baš onim koji ide na Galaxy S6 uređaju, ali ovaj put uz 4 GB RAM-a. Note 5 ide u dve verzije kada je interna memorija u pitanju: 32 GB i 64 GB. Na žalost verzija sa  128 GB interne memorije neće postojati. Sve to našajaće baterija od 3000 mAh koja je inače manjeg kapaciteta nego na Galaxy Note 4 modelu ali to trebalo da nadomesti podrška za bežično punjenje i brzo punjenje.

Postavka kamera je isti kao i na Galaxy S6 telefonu što znači da imamo senzore od 16 MPx i 5 MPx. Ekran je dijagonale 5.7 inča, Super AMOLED sa QuadHD rezolucijom. Što se dijagonale tiče ista je kao i na Note 3 i Note 4 modelima što nam govori da je Samsung čvrsto rešio da to ne menja u skorije vreme. No, dimenzije kućišta Note 5 telefona su znatno manje jer su ivice oko ekrana uže u odnosu na prethodne Note modele.

Sa zadnje strane Note 5 telefona je staklena površina koja je zakrivljena na bokovima. Nešto poput zakrivljenog Galaxy S6 Edge ekrana samo što je u Note 5 slučaju zakrivljeno zadnje staklo umesto ekrana.



Nešto više o samom telefonu pogledajte u video klipu koji je obezbedio The Verge gde možete videti kakva je olovka, korisnički izgled i slično: