Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Smart Reply aplikacija u fazi testiranja! Uskoro brzi i pametni odogovori...

Smart Reply aplikacija u fazi testiranja! Uskoro brzi i pametni odogovori...

Google testira "Reply" aplikaciju koja će omogućiti brze i pametne dogovore na poruke u panelu sa obaveštenjima.

Jedan od bitnijih i korisnijih Google Allo funkcija je “Smart Reply”. U pitanju su brzi, pametni odgovori na pristigle poruke. Aplikacija pretpostavlja na osnovu sadržaja poruke šta bi  mogao biti prikladan odgovor i prilaže vam ga kao predifinsan tekst. Ova funkcija je vremenom postala popularna te je i neke druge aplikacije imaju, tipa Android Messages, ali se ti brzi odgovori ne mogu naći u panelu sa obaveštenjima već unutar same aplikacije…

 



Ispostavilo se da Google testira aplikaciju koja se naziva “Reply”, a koja omogućava brze pamente odgovore u okviru panela sa obaveštenjima, za sve aplikacije. Pozivi za test fazu pomenute aplikacije su stigli iz “Area120” Google “garaže” gde se vode razni projekti i testovi.

U email-u koju su poslali svim testerima su napisali:

“Svi vi verovatno dobijate mnogo poruka prilikom dopisivanja sa nekom osobom. Želite da budete tu za vaše prijatelje, ali i za one koji su fizičku u vašem prisustvu. Šta ako bi odgovor na mnoge poruke bio na dohvat jednog dodira po ekranu?”

“Reply vam daje pametne odgovore, poput onih koje Google nudi u svojim aplikacijama, direktno u panelu sa obaveštenjima za aplikacije koje najčešće koristite. To bi trebalo da izgleda ovako:”

“Ti odgovori su ustvari pametni i mogu izgledati ovako:”

Smart Reply će u startu biti kompatabilan isključivo sa Google servisima i svim njihovim aplikacijama za dopisivanje. Nije isključena i mogućnost da programeri koji prave aplikacije trećeg lica dobiju ono što je neophodno da implementiraju brze, pametne odgovore u panelu sa obaveštenjima.



Već sada se možete prijaviti za test fazu Smart Reply aplikacije na ovom LINKU. No, imajte na umu da još niko nije dobio aplikaciju na testiranje. Prijavite se i sačekajte. Sigurno će vam u jednom momentu stići email sa priloženom Smart Reply aplikacijom.